DR. JÓZSA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagyon sajnálom, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke már nem tartózkodik a teremben, de ha kifelé néznek, hátha közel van. Az ő hozzászólása késztet kétperces hozzászólásra. Egy érdekes gondolatmenetet mondott, miszerint, ha a kormány előterjesztésében az Országgyűlés nem szabja meg az ő ügyrendjét, működési szabályait, akkor az Állami Számvevőszék kész ezt kidolgozni. Ez egy érdekes dolog. Ez számomra azt mutatja, hogy jó lenne, ha foglalkozna ezzel, ha a kormány nem tud, akkor a Költségvetési bizottság.
A másik, hogy biztatni szeretném Domokos László urat mint a Számvevőszék elnökét, hogy ugyan folytasson már a Magyar Nemzeti Bank gazdálkodásáról egy átfogó számvevőszéki vizsgálatot és tegye közzé, hozza ide a parlament elé. Emlékszem, mielőtt Matolcsy György odament, akkor még engem is feljelentettek egy ilyen mondásomért, amit itt a parlamentben tettem. Bíróság előtt a mentelmi jog ellenére - itt ül a Mentelmi bizottság elnöke - feljelentettek a hátam mögött egy olyan feljelentéssel, hogy én azt mondtam, hogy a vizsgálati eredmények egy része alkalmas a Nemzeti Bank tekintélyének aláásására. Nos, erre a bíróságon engem feljelentettek, rossz címre kézbesítették ki, és a távollétemben elmarasztaltak. Ezek után természetesen korrigáltam a megjegyzést, és azt mondtam, hogy egy része nem alkalmas a Nemzeti Bank hitelének a rontására.
Tehát most én úgy gondolom, hogy a Számvevőszéknek feladata van a Nemzeti Bank gazdálkodásának vizsgálatában azt követően, hogy a Kúria kimondta, hogy a Nemzeti Banknál lévő akármilyen pénz közpénz, még az is, amit kirakott, az alapítványokat. Tehát én itt kérem a jegyzőkönyv által - remélem, elolvassák, és nem feljelentéssel válaszolnak -, hogy végezzenek vizsgálatot. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem