HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Teljes szövegű keresés

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A költészet napja, április 11-e kapcsán, kérem, engedjék meg, hogy egy idézettel kezdjem: „Seregesen senkik jönnek, / Megrabolnak, elköszönnek / Gúnnyal, szabadon, / Mi bennem gyűlt, mindenkié / A vagyon.” Megdöbbentően aktuálisak ezek a sorok, mintha Ady Endre itt élne ma is velünk és ismerné a korrupcióval átitatott, mérgezett hazai közéletet.
Ha csak az elmúlt hónapok-hetek híreit megnézzük, láthatjuk, valóban seregesen jönnek azok a senkik, akik nemzeti vagyonunkra éhesek. De kikről is van szó? Tisztelt Ház! Az elmúlt időszak hírei kapcsán vitán felül elsőként a nemzeti keresztaput, Andy Vajnát kell megemlítenünk. Az állami tulajdonú, fenntartású banktól milliárdokat ajándékba kapó, éves szinten sokmilliárdos adókedvezményt élvező offshore lovag minden nyereségét luxemburgi adóparadicsomba menekíti ki. És az illetékes miniszter ezt a jogát nemrégiben, mint tudjuk, meg is erősítette.
De azt is tudjuk, illetve ahogy azt sajtóhírekből, szakmai konferenciákon elhangzott hozzászólásokból megtudhattuk, a Városliget erősen vitatott átépítése, beépítése is részben az ő javát fogja szolgálni. Tisztelt Képviselőtársaim! Előfordulhat az, hogy a Vajdahunyad várának kiürítése, és - ahogy az egyik minisztertől hallottuk - gazdaságossági szempontok miatti funkcióváltása, azaz vendéglátóhellyé alakítása is Andy Vajna érdekében történik? Lehet, hogy ott is egy kaszinó fog létesülni?
De ha már a Liget-projektről beszélünk, muszáj ezzel párhuzamosan megemlíteni a budai Vár sorsát is, vagy ahogy mostanában inkább nevezni szokták, a Zsidai-vár sorsát, hiszen Zsidai Zoltán Roy, mint hírlik, komolyan érdekelt a budai Vár tervezett funkcióváltásában. Orbán Ráhel korábbi munkáltatója a hírek szerint igen jól fog járni azzal a beruházással, amit a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa a Szentháromság téren valósít meg egy egykori kultúrpalota műemlék épületében. Ugyanakkor a Vár építése kapcsán más fideszes oligarcha neve is megemlíthető. Így például a Garancsi István, a Market Építő Zrt. tulajdonosa; Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője, illetve annak veje, a Magyar Építő Zrt. vezetője. Az építkezéseknek, a tervezett beruházásoknak köszönhetően így nemzeti vagyonunk, büszkeségünk a budai Vár a fideszes nagytőkések otthonává, klubjává fog válni, zülleni.
Tisztelt Ház! Ha már az előbbiekben megemlítettem a miniszterelnök egyik családtagját, hadd említsem meg most az egyik másik rokonát is, illetve annak gazdasági tevékenységét. A nemzet veje, Tiborcz István sajtóhírek szerint Gaith Pharaon, az FBI által is körözött szaúdi olajmágnás érdekkijárója lett Magyarországon. Kastélyvásárlások után most Budapest belvárosában, a József nádor téren álló Postabank-székházat vásárolta meg - szintén egy műemlék épület -, és valószínűleg luxushotelt fog építeni. De várhatóan a szomszédos pénzügyminisztérium épületét is már kinézte magának. Vajon ebben is Tiborcz István fog neki segédkezet nyújtani?
A téren álló szobor József nádort ábrázolja, aki a főváros egyik legelkötelezettebb fejlesztője volt. Mit gondolna magában, ha látná, hogy az általa is gyarapított nemzeti vagyont miként hordják szét az „Álmagyarok s jöttment népség / S cimeres ronda cselédség / S nagyúri nagyok”? Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik és az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem