DR. GYÜRE CSABA

Teljes szövegű keresés

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, sok jó dolog van ebben a törvényjavaslatban, de ha már itt tartunk, azért szeretném azt elmondani, hogy hatalmas szónoklatban állt ki itt az MSZP-s képviselőtársam a szólásszabadság ügyében, és hogy micsoda csorbítása van az elmúlt hat évben a szólásszabadságnak. Ezzel egyet is értünk, amit elmondott, de egyetlenegy probléma van: előtte pontosan ugyanígy volt, csak akkor éppen másokat értek ugyanezek az inzultusok, ugyanúgy megkaptuk akkor is, és nemcsak a szólásszabadság, a véleménynyilvánítás szabadsága, hanem akár az utcán való demonstráció joga csorbult, akár az egyesülési jog csorbult, és sorolhatnánk azokat, amiket a szocialista kormányok idején is (Dúró Dóra: Így van!), 2006-tól követően azért jelentősen el kellett szenvedni. Tehát ezt azért tegyük hozzá, amikor erről az ügyről beszélünk!
Valóban igaz viszont az a része, hogy az ügyészséget felhasználni Magyarországon mint a megfélemlítés eszközét, gusztustalan, és egyáltalán nem lovagias. Persze, nyilván a politika nem is arról szól, de azt gondolom, ebben az esetben ezt a törvényt, paragrafust módosítani kellene, és nincsen szükség erre, hogy még ilyen formában félemlítsék meg az embereket.
Mit jelent egy átlagállampolgárnak az, ha őt rabosítják? Egy köztiszteletben álló személy számára nyilván rendkívül megalázó helyzetet fog előidézni, rendkívül megalázó lesz, hogy meghurcolják egy büntetőeljárás keretében a nevét, akár a jövője is múlhat azon, hogy őellene büntetőeljárás indult. Ezzel visszaélni, ezzel az ügyészséget bizonyos esetekben - amikor egyébként magánindítványra ugyanúgy kérhetné az a személy, hogy vonják felelősségre az illetőt, de ebben az esetben ő privilegizált helyzetbe kerül, és az ügyészség fogja őt képviselni közvádként. Szerintünk ez nem helyes, és ezért ez a törvényszakasz mindenképpen módosításra kellene hogy kerüljön. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem