Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Teljes szövegű keresés

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miközben a Magyar Nemzeti Bank és vezetősége a kormánnyal együttműködve számos pompás lépést foganatosíthatott volna, mondjuk, a devizahitel-károsultak helyzetének rendezése érdekében, az utóbbi időszakban azonban azt tapasztaljuk, hogy a közpénzekkel kapcsolatos jegybanki filozófia egy sajátos tündérmesét alakított ki Magyarországon, amibe belefér az ingatlanportfólió közgazdasági alapelvekkel szemben történő bővítése, 120 millióért vett újabb festményekről szóló sajtóhírek, vagy az a sajtóhír, ami arról szól, hogy az MNB a Magyar Bankszövetséget támogatta mintegy 30 millió forinttal a pénzügyi ismeretek fejlesztése érdekében indított átfogó program kapcsán, ami közröhej.
És lássuk be, hogy a devizahiteles-átváltásból származó 100 milliárdos nagyságrendű összeg, ami a devizahitel-károsultak pénze, kerül eltapsolásra a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által; azon összegek, amelyek egészen biztosan jobb helyen lennének a hitelkárosultak helyzetének rendezése kapcsán kimunkált programpontoknál, csakhogy ilyenek nincsenek. A kilakoltatások rekordszintet vernek, Magyarország jelenlegi kormánya hagyja, hogy többször annyi embert lakoltassanak ki, mint akár egy, akár három, akár öt évvel ezelőtt. Hagyják kibontakozni azt a szociális katasztrófát, ami megelőzhető lenne, csillapítható lenne, ha Magyarország Kormánya odahatna az MNB vezetését és vezetőjét illetően, kézbe venné legalább azokat a dolgokat, amelyeket egy függetlennek mondott szerv esetében kézbe lehet venni.
És el kell mondjuk azt is, ha létrehoznának egy olyan kártérítési alapot, amiből a hitelkárosultak helyzete rendezhetővé válna, adott esetben ezen 100 milliárdos többlet kárára, egészen biztos, hogy nemcsak attól lenne hangos a sajtó, hogy milyen rokonok, üzleti partnerek és ismerősök kapnak busás szerződéseket a Magyar Nemzeti Banknál, lehet, hogy nem mindig törvénysértő, de az biztos, hogy arcpirító módon.
Éppen ezért kérdésem lényege tehát, mikor hat oda végre Magyarország Kormánya, egyrészt a devizásoktól elrabolt pénzek visszaszerzése érdekében, másrészt azért, hogy ez a botrányos helyzet megszűnjön. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem