DÖMÖTÖR CSABA,

Teljes szövegű keresés

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ami a felvetését illeti, Magyarországon komoly vita folyik arról, hogy hol vannak a sajtószabadság határai, és honnan kell figyelembe venni a politikusok magánéletének a védelmét. Nem találkoztam ezzel a kemény jobbikos kiállással akkor, amikor a miniszterelnök családtagjait vették célkeresztbe lejárató cikkek, mint ahogy ez más kormánypárti politikusok esetében is megtörtént. Ettől függetlenül, hogy önök nem álltak ki, azt gondolom, hogy minden politikust megillet a magánélet védelme, különösen, ha nem közszereplő családtagokról van szó. Ez párthovatartozástól függetlenül mindenkire igaz.
Ön a felszólalásában, ha jól idézem, kormánypárti médiumokat emlegetett. Megvallom őszintén, kicsit meglepődtem, meglepett a felszólalása, leginkább az a furcsa, hogy ön tette ezt a felszólalást. Miért is mondom ezt? Engedje meg, hogy az ön mondandójával kezdjem. Ön korábban azt mondta Karcagon: „Nagyon fontos az, hogy Vona Gábor megbízásából nekem kell a Jobbik médiahátterét megteremtenem. Most azon dolgozom, hogy legyen kereskedelmi csatornája a Jobbiknak. A nyári hónapjaim ezzel fognak telni.” Ezt mondta ön 2014-ben Karcagon, és ezek után ön felszólal, és kormányközeli médiumokról beszél. (Szilágyi György: Hol van itt az ellentmondás?)
Ami a finanszírozást illeti, ha cselekvési kényszert érez magában, akkor mindenekelőtt saját pártjában kezdje. A Jobbik pártalapítványa finanszíroz egy portált, és volt olyan hónap, amikor ennek a portálnak négy helyreigazítási kérelmet is kellett közölnie. De van a Jobbiknak egy hetilapja is; azért a Jobbik hetilapja, mert a szóban forgó hetilapot kiadó cég bevételeinek meghatározó része a Jobbik pártalapítványától származik. A párt szócsöveként használt lapban korábban az ön pártelnöke is volt tulajdonos, de még a felesége és a sógornője is - ezek után beszél ön politikaközeli médiumokról.
(13.50)
Nagyon érdekes dolog, hogy az a Jobbik aggódik most a magánélet védelme miatt, amelyik hirdetései révén hosszú ideig tábort vert a Kuruc.info nevű oldalon - talán önök is ismerik ezt. Ez az oldal minősíthetetlen stílusával és vállalhatatlan nézeteivel tűnt ki a többi oldal közül és többek között azzal (Szilágyi György: 888.hu, Habony Árpád. - Közbeszólások a Jobbik soraiból.), hogy közszereplők magántelefonszámait tette közzé. (Az elnök csenget.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem