IKOTITY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint vezetője, Parragh László fontos partnere a kormánynak. Eddig számos kérdésben hallgattak rá. Tudomásom szerint az ő javaslatára csökkentették például négy évre a szakiskolai képzést. Ő javasolta, ő diktálta a duális képzés bevezetését is. Ő adta le a megrendelést a kormánynak, hogy idén szeptembertől csökkenteni kell a szakközépiskolákban a természettudományos tárgyak oktatását.
Nemrég azonban Parragh László egy nagyon izgalmas kijelentést tett. Kecskeméten, az 54. közgazdász-vándorgyűlésen arról beszélt, idézem: „Magyarországon ma nincs felnőttképzés. Itt gyakorlatilag csak pénzmosásról van szó nálunk ezen címszó alatt.” - itt az idézet vége. Innen a parlamentből kívánunk jó reggelt Parragh Lászlónak. Mi már évek óta pontosan erről beszélünk: politikai kapcsolatokkal rendelkező cégcsoportokról és képzőkről, akik a munkaügyi központokkal összefonódva a saját zsebükre játszanak; vagy arról, hogy Magyarországon az uniós átlagtól jóval elmarad a felnőttképzésben részt vevők aránya, illetve arról, hogyan nyúlják le az uniós forrásokat ezen a téren is.
Az LMP reméli egyébként, hogy Parragh László valódi reformokat vár a felnőttképzésben, nem pedig azon kesereg, hogy a mai felnőttképzés egy pénzmosás, mert erre a területre még nem terjesztette ki a befolyását az oligarcháival együtt.
Tisztelt Miniszter Úr! Lehet, hogy Parragh László egy szűk gazdasági oligarchacsoport képviselője, de végre bátran kimondott egy problémát. Megfogadják-e a szavait, nekikezdenek-e a felsőoktatás átalakításának? Felszámolják-e a pénzmosást? Tiszta viszonyokat teremtenek-e ezen a területen? Helyrerakják-e a dolgokat, hogy a hazai felnőttképzés a hazai munkavállalókat szolgálja, ne pedig szűk lobbicsoportok meggazdagodását? Várom válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem