DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A helyes kérdésfeltevés szerintem az lenne, hogy tovább növelik-e a tanodák támogatását, hiszen azt elfelejtette mondani, hogy hat évvel ezelőtt harmadennyi tanoda volt, és hat év alatt növeltük háromszorosára a tanodák számát. 178 tanoda működik most már, és valóban több ezer gyereknek jelent ez lehetőséget. Ezt fontosnak tartottuk, ezért növeltük a tanodák támogatását, és ezért növekedett a számuk is háromszorosára.
Az kétségtelen, hogy a most kiírt pályázat, amely 5,3 milliárd forintról szólt, nagyon népszerű volt, óriási túljelentkezés volt rá, 1077 kérelem érkezett, amelyek között 161 volt a formailag hibás, páran visszaléptek, így összességében 909 kérelem maradt talpon. Ezek közül kellett kiválasztani azt a 171-et, amelyeket a kormányzat támogatni tud. Nyilvánvalóan egyrészről látható, hogy egy nagyon jó úton halad a kormányzat, hiszen sikeres ez a program, meg is tudtuk háromszorozni a segítségnyújtások számát, ugyanakkor, hál’ istennek, még többen vállalnának ilyet. Éppen ezért azon dolgozunk, hogy még az idei évben egy új pályázatot hogyan tudunk kiírni. Bár az előző pályázat is figyelemmel volt arra, hogy akiknek korábban tanodaműködtetésben volt pályázatuk, azok előnyt élvezzenek, de még inkább egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni azokra a tanodákra, amelyek évek óta jól működnek, hogy még inkább megkapják azt a lehetőséget, hogy tovább tudjanak működni.
Bízom benne, hogy még az idei évben a többiek helyzete is rendeződni fog, de most az 1077 vagy 909 pályázatból 171-et tudtunk támogatni. 25-30 millió forintot kapnak, ami stabil működést jelent számukra. Bízom benne, hogy akár még az Eötvös-programmal is, amelyben különböző tartalmi és módszertani segítséget adunk a tanodáknak, tudjuk tovább segíteni a működtetésüket, és ami sikertörténet volt eddig, az sikertörténetként is folytatódhat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem