DR. HOFFMANN RÓZSA

Teljes szövegű keresés

DR. HOFFMANN RÓZSA
DR. HOFFMANN RÓZSA (KDNP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Egy hónapja, hogy megkezdődött a 2016/17-es tanév, és elhalkulni látszanak a „jaj, de nehéz a tanévkezdés” kezdetű dallamok. Mindazonáltal maradt itt egy olyan ellentmondás, amelynek tisztázása talán hasznos lesz itt a parlamentben.
A 2016/17-es tanévben több mint 1,5 millió diák kezdte meg tanulmányait, illetve kezdődött meg a nevelésük óvodában, általános iskolában, gimnáziumban, szakgimnáziumban és szakiskolában. Ez egy tény.
Tény az is, hogy a 2011 decemberében elfogadott köznevelési törvény alapján, azóta is tartott módon felmenő rendszerben az általános iskolások mind ingyen kapják meg a tankönyveiket - ez ebben az évben azt jelenti, hogy már az egész alsó tagozat ingyen kap tankönyvet, továbbá azok a szociálisan rászoruló felső tagozatosok vagy gimnazisták is, akiknek a körét jogszabály kijelöli.
Tény az is, hogy soha kormány ennyit nem fordított gyermekétkeztetésre, mint a mi kormányunk. Ez 2016-ban már 71,74 milliárd forint. Tény az is, hogy ez az összeg 2010-ben, az utolsó szocialista kormány idején készült költségvetés alapján mindössze 29 milliárd forint volt.
Tény az is, hogy 2013 szeptemberétől fokozatosan nő, rendeletekben meghatározott módon a pedagógusok bére, és hogy a Klebelsberg Központ költségvetése is rendbe jön.
Tisztelt Államtitkár Úr! Nem értem, hogy az ellenzéki képviselők miért mondják azt, hogy romokban az oktatás, hogy a kormány nem figyel a gyerekekre és az oktatásra. Kérem, segítsen eloszlatni az ellenzéki képviselők kételyeit! (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem