DR. HADHÁZY ÁKOS

Teljes szövegű keresés

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Egy kicsit meg vagyok illetődve, mert nagyon régóta szerettem volna önnel beszélni, még akkor, amikor az ön cégében dolgoztam. (Lázár János: Melyik cégben tetszett dolgozni?) Azt mondta Horváth István polgármester úr, hogy a főnököt nem lehet elérni; nem lehet elérni - most mégis tudok kérdezni. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.)
Néhány esetben, például a trafiktörténetnél szerettem volna önnel beszélni, és szerettem volna önnel akkor beszélni, amikor előttünk Horváth István és Ács Rezső alpolgármester megbeszélték, hogy hogyan fognak egy óvodát túlárazni. Emiatt még nem kerestem volna önt, viszont Ács Rezső alpolgármester elmondta nekünk, hogy ma az uniós pénzek elosztása úgy történik Magyarországon, hogy megjelenik nálunk, Szekszárdon egy budapesti cég, azt mondja, hogy hoztam egy projektet, mindent el fogok intézni, meg fogom nyerni nektek, azt is elintézem, csak cserébe azt kérem, hogy én nyerjem meg a projektet, és én kapjam a végén a pénzt. Ha ez nektek nem kell, nem jó, akkor megyek egy várossal tovább, mert itt is elhangzott a kvóta szó, van egy kvótám, amit én eloszthatok.
Az a kérdésem, miniszterelnök úr, hogy ön szerint igazat beszélt-e Ács Rezső - azóta most már - polgármester úr, illetve ha igazat beszélt, akkor továbbra is fenntartja-e ezt, hogy csak az ellenzék blablál a korrupcióról; ugye, ezt szokta ön mondani. Ha viszont Ács Rezső hazudott, akkor hogyan kell értékelni ezeket a mondatokat, tehát azt, hogy úgy történik az európai uniós pénzek elosztása Magyarországon, hogy lejön egy cég, azt mondja, hogy hoztam egy projektet, megírom nektek, megnyerem nektek, cserébe azt kérem, hogy én legyek a kivitelező, és ha nem, akkor kvótám van, megyek egy várossal tovább? Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem