VÉCSEY LÁSZLÓ,

Teljes szövegű keresés

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság a múlt hét csütörtöki ülésén megtárgyalta a szóban forgó, a megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról szóló 2015. évi LXXV. törvény módosításáról szóló T/12066. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 27 igen és 5 nem szavazat mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat csupán a Kulturális bizottság egypontos jogtechnikai javításait tartalmazza.
A Törvényalkotási bizottság ülésén a vita éppen ezért nem is a szakbizottság módosító javaslata körül alakult ki, hanem az MSZP indítványának megtárgyalása kapcsán. Véleményem szerint nem elsősorban a házszabályszerűségről kellett döntenie a bizottságnak, hiszen a házszabály szó szerinti értelmezésében az iromány a bizottság többségének véleménye szerint is kiállta a házszabályszerűség próbáját. Számomra inkább az az elvi kérdés, hogy egy zalaegerszegi ingatlan állami tulajdonba adásáról szóló törvényjavaslathoz mindenféle közvetlen kapcsolódás nélkül egy szegedi ingatlan önkormányzati tulajdonba adása módosító javaslatként elfogadható-e. Meggyőződésem, ha a cél mégoly nemes és támogatott is, megfelelő szintű egyeztetés nélkül, ad hoc jelleggel felelősséggel nem vállalható fel. Mindezekkel együtt remélem, hogy a szegedi ingatlan sorsa szintén hamarosan rendeződik.
Mindezek figyelembevételével kérem, hogy a benyújtott javaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm szépen a figyelmet, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem