SALLAI R. BENEDEK

Teljes szövegű keresés

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tetszett volt mondani, hogy minden miniszter saját maga mérlegel, hogy mi az, ami vállalható, de két olyan emberről beszélek, aki - úgy látszik - mindent vállal, tehát nem tud olyan történni, amit ne vállaljon.
Csak érdekességképpen, kis hadurunk, kedves Hende Csaba miniszter úr ennél sokkal kevesebbért távozott. Schmitt Pálnak egy plágiumbotrány elég volt ahhoz, hogy távozzon. Én sokat nem vártam tőle pedig annak idején, de ez mégiscsak egy olyan lépés volt, ami ilyen szempontból elfogadható. Hadd említsem meg önnek Kiss Elemér minisztert, Medgyessy Péter kancelláriaminiszterét, aki 2003-ban azért mondott le, mert kiderült, hogy az ügyvédi irodája állami megrendeléseket kapott! Hát, különb volt az MSZP-kormány, mint önök? Nem kellene ezt a minisztereiknek mérlegelni, hogy mi az, amit vállalnak?
Még el kell hogy mondjam, azért nem szeretem ezt a rogános ügyet, mert annak idején, 2006-ban fideszes aktivistákat hallottam hangosan ordibátorral járni a várost (Derültség és közbeszólások a Jobbik soraiból, köztük. - Ordibátor…), amikor azt kiabálták, hogy „Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop!” 2006-ban az őszödi beszéd után nagyon-nagyon ment mindenütt ez a szlogen. Úgy látszik, hogy ezt most már vagy elfelejtették, vagy kevésbé szeretik hangoztatni, pedig szükség lenne rá, azt hiszem. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps az LMP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem