DR. TILKI ATTILA

Teljes szövegű keresés

DR. TILKI ATTILA
DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Talán éppen ezért lett volna fontos - ezt most Szávay képviselőtársamnak címzem -, mert megjegyzem, hogy mi szoktunk beszélgetni, de én nem vagyok a Nemzeti összetartozás bizottságában, hanem a Külügyi bizottságnak vagyok a tagja, de nyilván hasonló területtel foglalkozik a Külügyi bizottság is.
Ha már logikai bukfencekkel próbálja magát hergelni Apáti képviselő úr, és sakk-mattal, akkor talán érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy pont a Szávay képviselő úr által elmondott esetek miatt is lett volna érdemes érvényessé tenni a népszavazást, nem pedig arra biztatni suttogó propagandával, szigorú pártérdekek miatt a jobbikosokat, hogy ne menjetek el szavazni, mert akkor le fog mondani Orbán Viktor. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Senki nem mondott ilyet, ez hülyeség!)
De a kérdés az, hogy tegyük fel, eredményes lett volna a népszavazás, meglett volna az a szavazatszám, ami szükséges, akkor ez meggátolja-e a szomszédos országokat, hogy esetlegesen magyarlakta településekre fognak majd telepíteni, ha a kötelező kvótát nem tudjuk mi, magyarok, magyarok irányításával megakadályozni; nyilván a válasz az, hogy valószínűleg nem. Higgye el, hogy nemcsak ön van képben a határon túli ügyekben - ugye, délvidéki esetet hozott fel példaként. A román kormányzat Tasnádra telepített volna migránsokat, és természetesen mi, határ mellett élő politikusok, egyeztetve a szomszédos Szatmárban az RMDSZ-szel, mint a vezető párttal, sikeresen megakadályozták még azt a szándékot is, amit a román politika szeretett volna megvalósítani.
Az alkotmány… - írja Jon Elster, ez egy norvég politológus; az alkotmányt ettől a politológustól vett képpel élve Odüsszeuszhoz lehetne hasonlítani, aki legénységével az árbochoz köttette magát, hogy ne legyen képes engedni a szirének csábító, de egyben halálos éneknek. Ez a mi esetünkben azt is jelenti, hogy csak kivételes helyzetben célszerű módosítani az Alaptörvényt. Úgy gondolom, hogy most ez a kivételes helyzet van Európában, hogy a magyar nemzet önvédelmét bele kell, megfelelő felhatalmazás birtokában bele is fogjuk fogalmazni az Alaptörvényünkbe, és ehhez kérném szépen a jobbikos képviselőtársaim támogatását is. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem