DÖMÖTÖR CSABA,

Teljes szövegű keresés

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Hallgatom itt a felszólalásokat, és egy szó megütötte a fülemet, ez pedig a botrányos. Ami a botrányos, hogy önök szándékosan vezetik félre a magyar közvéleményt az egyes magyar filmek támogatásával kapcsolatban. Konkrét példákat is felhoznak. Például képviselő asszony felhozta A Lovasíjász című filmet, arra hivatkozik, hogy nem kapott támogatást. Bár nem a Filmalaptól kapott támogatást, hanem sok más forrásból, de kapott. (Dúró Dóra: Nem azt mondtam, hogy nem kapott. Én pontosan fogalmaztam, államtitkár úr. Ne hazudjon!) Arra szeretném kérni, hogy nézzen utána, és ismertesse a közvéleménnyel, hogy milyen összegben kapott támogatást ez az alkotás.
Engedje meg, hogy idézzem az ön Facebook-oldalát is, ugyanezt csinálta ott is. „Jön! Jön! Jön! A Szürke senkik” című film, ami egy első világháborúról szóló alkotás, öt magyar katona hőstetteit dolgozza fel. Ott is azt állította, hogy nem kapott támogatást ez a film a Filmalapból. Egy dolgot nem tett hozzá, hogy a „Média Mecenatúra” programból 120 millió forintos támogatást kapott. Azt szeretném kérni önöktől, hogy ne vezessék félre a közvéleményt. (Dúró Dóra: Nem vezetem félre! Én a Filmalapról beszélek. Igaz, amit leírtam!) De, tudatosan félrevezeti a közvéleményt.
A képviselő úr valamilyen szélsőjobboldali hozzáállást említett. A rendezőkkel kapcsolatban senki semmilyen állítást nem tett. Ha egyébként valaki gyanúsítható szélsőjobboldali együttműködéssel, akkor az az ön párja, azért, mert olyan erőkkel működik együtt, amelyek militarista mozgalmak, és köthetők rendőrgyilkosságokhoz is. (Közbeszólások a Jobbik soraiban.) Ezt a két dolgot ne keverjék össze! Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem