DR. VARGA LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak nagyon röviden. Nem kerültünk közelebb egyébként ismételten a nemzeti konszenzushoz ebben a kérdésben. Én próbáltam tiszteletben tartani az önök érzékenységét adott esetben Tisza Istvánnal kapcsolatban is. Én az ő történelmi szerepét máshogy ítélem meg. Ettől függetlenül sajnálatosnak tartok minden elvett emberi életet, azokét a munkásokét is, akiket akkoriban lelőttek, mert az általános választójogukért küzdöttek. Ez számomra történelmileg nem lehet egy olyan dolog, amit elfogadhatnék vagy nemzeti konszenzus tárgyává tehetném. Ezt tettem világossá. Képviselő úr, a jobbikos képviselőtársam pedig azt, hogy nem kíván ebben semmilyen módon más nemzeti minimumot elfoglalni, csak azt, amit ő annak gondol. Ezt én meg problémának érzem.
Úgy látom, hogy ebben a Fidesz és a Jobbik egymásra talált, de változatlanul nem adom fel abbéli reményemet, hogy a későbbiekben eljuthatunk oda, hogy olyan díjak, olyan kitüntetések jöjjenek létre Magyarországon a valós szellemi, társadalmi, közéleti teljesítmények elismerésére, amelyek valódi nemzeti minimumot, mindannyiunk Magyarországát tükrözik. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem