DUNAI MÓNIKA,

Teljes szövegű keresés

DUNAI MÓNIKA,
DUNAI MÓNIKA, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság 2016. november 18-án megtárgyalta az egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról szóló T/12734. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 21 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza egyrészről a Gazdasági bizottság kétpontos indítványát, másrészről a Törvényalkotási bizottság saját javaslatait.
A Gazdasági bizottság javaslatai értelmében egy III. kerületi ingatlan kerülhet az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez, amíg egy tatabányai ingatlant a jövőben a katolikus egyház használhat szociális, kulturális, oktatási és hitéleti célra.
A Törvényalkotási bizottság saját indítványa rendelkezik a javasolt állami tulajdonban lévő ingatlan tulajdonjogának ingyenes átruházásáról, amelynek célja a Normafa park történelmi sportterületen a helyi környezet- és természetvédelemmel, sporttal és turizmussal kapcsolatos feladatok ellátásának átadásával megfelelő nemzetközi színvonalú, összetett szolgáltatásokat biztosítani képes, közösségi használatú parkerdő és kiszolgáló épületei, valamint a szükséges infrastruktúra létrehozása.
Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 2. § (2) bekezdésében meghatározottak szerint a fenntartható erdőgazdálkodás során a legfontosabb közérdekű feladat az erdők változatosságának megőrzése, az erdők fenntartása, felújítása és a védelmi, valamint közjóléti szolgáltatások biztosítása. A javaslatban felsorolt egyes közfeladatok átadásával egyidejűleg az érintett ingatlan ingyenesen a Budapest Főváros XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzat tulajdonába kerül azzal a feltétellel, hogy a Budapest Főváros XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzat az ingatlant terhelő kötelezettségeket teljeskörűen átvállalja. A javaslat egyértelművé teszi továbbá azt is, hogy az átadással érintett ingatlan erdő alrészlete nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősül.
Továbbá az Erzsébet téri közpark állami tulajdonba kerülése dátumának pontosítása is szükséges a törvényjavaslatban, figyelemmel a törvényjavaslat tárgyalásának ütemezésére.
Ezekkel a módosításokkal kérem a tisztelt Házat, hogy támogassa a benyújtott törvényjavaslatot. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem