DR. VAS IMRE,

Teljes szövegű keresés

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Törvényalkotási bizottság 2016. november 17-ei ülésén megtárgyalta a T/12475. számú, a közigazgatási bürokráciacsökkentést érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 21 igen szavazattal, 4 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
A bizottsági ülés során a tagok megtárgyalták a háttéranyagban található, a Törvényalkotási bizottság saját módosító javaslatát, amely részben felülírta az Igazságügyi bizottság által javasolt módosításokat. Az összegző módosító javaslat nemcsak szövegpontosításokat tartalmaz, hanem érdemi javaslatok is bekerültek ebbe az összegző módosító javaslatba.
Egyrészről a Magyar Tudományos Akadémiával korábban kialakított hatékony kapcsolat fenntartása érdekében továbbra is indokolt a hatályos szabályozásnak megfelelő normaszöveg szerepeltetése az anyakönyvi eljárásról szóló törvényben, amely szerint az utónév anyakönyvezhetősége érdekében a megkereséseket egy szerv továbbítja a Magyar Tudományos Akadémia felé. Másrészről módosul a hatályba léptető rendelkezés időpontja, továbbá a táncművészeti életjáradék bevezetésével összefüggő módosításról szóló törvényjavaslatban foglaltakra figyelemmel bizonyos rendelkezések elhagyásra kerülnek ebben a törvényjavaslatban.
Kérem, támogassák a bürokráciacsökkentés célkitűzéseit ennek a javaslatnak a támogatásával. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem