DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Nem volt ez mindig így, hogy önök hallgattak akkor, amikor a Jobbik megszólalt, de most nem ez a témánk, hanem egy nagyon fontos másik kérdés, a magyar egészségügy helyzete, amelyről nem lehet szerintem semmikor sem eleget beszélni itt a parlamentben.
(15.50)
Ezért kérem, hogy azokra a nüansznyinak tűnő, de azért lényeges részletekre, amikor felsorolásokat tesz, térjen ki, amikor a győri kórházról beszél, hogy ott nem a kórház kezelésében lévő, hanem egy sportegyesületnek bérbe adott ingatlanról van szó, ahol nyilván nem a bérbeadó tartja fenn a rendet, hanem a bérlő, tehát neki kellett arról gondoskodni, hogy pontosan mi történik az általa bérelt lakásban. Ha valaki lakást bérbe ad, körülbelül hasonló a helyzet, nem túl bonyolult, tehát ott a bérlő sportegyesületnek kell megnézni a történéseket, hogy pontosan mi miért következett be.
De ettől függetlenül a budapesti eset kapcsán, ahogy ez már a mai napon a parlamentben is elhangzott, egy azonnali és részletes vizsgálatot rendeltek el, hogy pontosan lássuk, mi volt esetleg valakinek az a mulasztása, mi volt az a hiba esetleg, ami ehhez az esethez vezetett. De ettől függetlenül egy minisztériumnak, egy kormányzatnak folyamatos felelőssége, hogy az egész egészségügyi rendszert mind finanszírozásában, mind technikai felszereltségében, szervezettségében igyekezzen megújítani, és arról, amit tettünk a budapesti sürgősségi ellátás kapcsán, bebizonyosodott, hogy jól tettük, jó volt az az átszervezés.
A szuperkórházaknak a javaslatát szakmai körökben mindenki támogatja, hiszen egy olyan XXI. századi, modern ellátási formát jelent, amely tényleg más országokban, Ausztriától kezdve sok más országban szolgálja a betegbiztonságot. Az is, hogy több évre szóló, kiszámítható béremelési programot indítottunk, mindenki által elismerten javít a betegbiztonságon, javít az egészségügynek az ellátó-képességén. Azok a fejlesztések, hogy évtizedes műszereket cseréltek le több mint százmilliárd forint értékben, szintén javították a betegbiztonságot. Ezek az intézkedések kellenek ahhoz, hogy jobb legyen Magyarországon az egészségügy. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem