TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Ami a nyugdíjasokat illeti, tisztelt képviselő asszony, a Fidesznek van egy vállalása, hogy a nyugdíjaknak a reálértéke nem csökken - nem úgy, mint az előző kormányok idején. (Dr. Józsa István: Mikor nem?) A Fidesz ettől sokkal többet ért el a nyugdíjak tekintetében, például a következő évben is 1,6 százalékos emelést biztosít a kormány (Dr. Józsa István: Hát, ez szégyen!), ami jelentősen fölötte van az inflációnak. (Dr. Józsa István: Ez sem igaz!)
(15.40)
Ami pedig a minimálbér és a szakmunkásbér növekedését illeti, biztosan követi a sajtót, ha a parlamentben nem is figyel oda arra, amit a kormányzat mond, hogy 6 éves bérmegállapodást kötött a kormány a munkaadókkal és a munkavállalókkal, ezért a minimálbér mértéke jövőre 15 százalékkal, a szakmunkás-minimálbér pedig 25 százalékkal fog növekedni, 2018-ban pedig ez az arány 8 százalék, illetve 12 százalék.
Mi növeljük a béreket és a jövedelmeket, ellenben önökkel, akik a személyi jövedelemadó mértékét kívánják növelni és ezáltal a jövedelmet csökkenteni. Az LMP-é a rossz út, nem pedig a Fideszé. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Közbeszólás ugyanonnan: Úgy van!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem