TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Frakcióvezető Asszony! Azt gondolom, hogy ön téved, amikor helytelennek minősíti a kormány adópolitikáját. Az egyik kérdés az, hogy az OECD azt is mondta, hogy a GDP-hez mért adóterhelés a 42 százalékról a kormány alatt 38 százalék körülre csökkent, és az OECD azt is kimondta, hogy egyébként a feketegazdaság elleni küzdelemben Magyarország nagyon jól áll (Bangóné Borbély Ildikó: Nagyon!), hiszen az áfarés mértéke mintegy 5 százalékkal csökkent.
Egyébként, ha egy ország eléri azt, hogy egykulcsos személyijövedelemadórendszert vezessen be, az véleményem szerint óriási érték és óriási eredmény, mint ahogy az Európai Unióban öt ország végzi ezt hasonlóan: Bulgária, Észtország, Litvánia, Lettország és Románia (Dr. Józsa István: A legfejlettebbek!), ezekben az országokban is egykulcsos személyi jövedelemadó van, van, amelyik országban alacsonyabb, például Bulgáriában 10 százalék mindössze a személyi jövedelemadónak a mértéke.
Ha önnek igaza lenne, akkor nem lenne igaz az a tény, hogy az embereknek a reáljövedelme az elmúlt hat évben a GDP-hez mérten a duplájára növekedett, jelentősebben nőtt a jövedelem mértéke, mint ahogy a gazdasági növekedés azt el tudta érni; és az sem lenne egyébként igaz, hogy évről évre növekszik a fogyasztás, többet tudnak költeni az emberek. És az sem lenne igaz, hogy az alacsonyjövedelműeknek, különösen a családi adókedvezményt igénybe vevőknek - mert előtte, amikor a minimálbér nem adózott, akkor ezt nem tudta igénybe venni több százezer család, most már igénybe tudja venni - jelentősen megnövekedett a reáljövedelme, és így jelentősen növekedett a családnak a büdzséje, és ezáltal a gyermekneveléshez jelentősen hozzájárul ez az új, a Fidesz által bevezetett egykulcsos személyi-jövedelemadórendszer. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem