HERINGES ANITA,

Teljes szövegű keresés

HERINGES ANITA,
HERINGES ANITA, a Fenntartható fejlődés bizottsága kisebbségi véleményének ismertetője: Nagyon szépen köszönöm a szót. A Fenntartható fejlődés bizottsága ülésén több kérdést is felvetettem a jelen lévő helyettes államtitkároknak, államtitkároknak. Kaptam is rájuk választ, kíváncsi leszek, hogy itt is hasonló válasz születik-e rá, mert én megkérdeztem azt, hogy ez az a törvényjavaslat-módosítás, amiben egyszerre módosítunk mindent, amit a katasztrófavédelem fog átvenni, amennyiben nem működik a szolgáltatás. Megkérdeztem azt is, bár szerencsére az utolsó lépést a kéményseprésben nem tették meg, de mégis a jövő évben hogy gondolják, hogy ha 0,9 milliárddal emeljük a katasztrófavédelem költségvetését, akkor a 6,5 milliárdos kéményseprő-szektor majd hogy fér bele ebbe a feladatkörbe.
Ugye, önök módosítják most a hulladékgazdálkodással kapcsolatban kijelölt szolgáltató időtartamát, hogy mennyire időre lehet majd kijelölni a szolgáltatót. Az a problémánk, hogy attól, hogy hosszabb időre lehet majd ő a kijelölt szolgáltató, attól még a probléma nem oldódik meg. A problémát magát kéne megoldaniuk önöknek. Az a baj, hogy most hozzányúlunk minden területhez tényleg, amit a katasztrófavédelem átvehet, ha kialakul a katasztrófa, merthogy önök katasztrófát okoztak ezekben a szolgáltatásokban, de attól nem oldódik meg a probléma, hiszen a katasztrófavédelem majd pont ugyanazt a szolgáltatót tudja csak azon a területen kijelölni. Azt nem értjük, hogy ha most módosítgatjuk ezeket a törvényeket, miért nem lehet már egyszer jól megcsinálni. Ezért tényleg kérdezem, hogy mikorra számíthatunk arra, hogy ebből bármi olyan lesz, ami működőképes és fenntartható. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem