Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Teljes szövegű keresés

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az ÁSZ tevékenységéről szóló tájékoztató szerint az ellenőrzöttek száma több mint 70 százalékkal nőtt tavaly. Ennek kapcsán merülnek fel azok a kérdések, amelyekre a korábbiakban már képviselőtársaim is utaltak. Adott kérdés az, hogy mi volt a tárgya a számvevőszéki vizsgálatoknak a központi költségvetési szervek körülbelül egyharmadánál, mi a többi helyszínen, hány ellenőri napot, lefordítva: mennyi pénzt használtak fel ezekre a vizsgálatokra, melyek voltak a főbb megállapítások. Nagyon remélem, hogy a tájékoztató hiányosságait mellőzve ezekre azért itt választ tudunk kapni.
Az ellenőrök létszámáról megint csak összevont adatokat láthatunk a papiroson, nem tudjuk meg belőlük, hogy hányan vannak egyáltalán, azt, hogy mennyibe kerül egy számvevői nap, mennyibe kerül egy-egy jelentés, tehát csupa-csupa olyan dologra vagyunk kíváncsiak, amelyek mondjuk, angolszász területen könnyen hozzáférhetőek és összehasonlíthatók a korábbi időszakkal. Tehát mint említettem, azt is szívesen tudnánk, hogy mennyibe kerül egy-egy jelentés, és ahogy már említettem, hány feljelentésük jutott el a bírósági szakaszig, ezekből hány jogerős ítélet született, végeztek-e teljesítményvizsgálatokat, ha igen, akkor ezek milyen típusúak voltak, és végül a legfontosabb visszatérő kérdésünk, hogy mi a vizsgálatok számszerűsített hozadéka.
Mindezek olyan kérdések, amelyek egy összehasonlíthatóságot lehetővé tévő rendszerben igenis hozzáférhetőek. Erősek a reményeink azt illetően, hogy ezek csak kimaradhattak, vagy adott esetben más szférában kezelték őket, mint kellett volna, tehát ezért nem kerültek a tájékoztató anyagba, és bízunk abban, hogy a vita végéig bizony ezekre a nagyon fontos, sürgető kérdésekre válaszokat kaphatunk. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem