DR. JÓZSA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. A kétperces természetesen a vitázó lehetősége. Itt szeretnék arra felhívást tenni az Állami Számvevőszék felé, hogy ismételné-e már meg a Magyar Nemzeti Bank gazdálkodásának az ellenőrzését, mert az az ominózus kijelentés, amiért valami jogi segítő osztály perbe fogott engem Futó Barnabás által tévesen, az erre vonatkozott, hogy a Magyar Nemzeti Bank vizsgálatáról történő jelentésüket eléggé célirányosan Simor András ellen állították be, még mielőtt Matolcsy György odakerült. Aztán, amikor Matolcsy - mint jó rablóvezér - beült a Nemzeti Bank élére, rögtön megnézte, hogy mi van a Kincstárban. Talált ott 400-500 milliárd forint többletet, ami persze a magyar nemzeti vagyon része, merthogy a megszenvedett árfolyamveszteség eredményeként került oda ez a plusz. Ahogy elhangzott képviselőtársamtól, 340 milliárd forintot el is költött, 200 milliárd forintot olyan alapítványokba, amihez az életben nem lehet hozzányúlni, az alapítványi törvény úgy szól, hogy az alapítónak attól kezdve semmi köze az alapítványba bejuttatott alaptőkéhez, attól kezdve egy kuratórium dönt róla, amit meg úgy állítottak össze, hogy szintén nem lehet hozzányúlni.
Vagy a másik, amit megvizsgálhatnának, hogy mielőtt Matolcsy György odament, olyan 400 millió forint körül volt az éves bérköltsége a Nemzeti Banknak, most veri az 1 milliárdot. Pontosan tudom, hogy volt létszámbővülés is, tehát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a feladatát, ha nem is jól, de átvette a Magyar Nemzeti Bank, tehát a pénzügyi felügyelet, Bankfelügyelet szintén, a Tőkepiaci Felügyelet is ott működik, de azért nem biztos, hogy ez 2,5-szeres növekményt kellene hogy jelentsen. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Kérem, ellenőrizzék le rendesen a Nemzeti Bank gazdálkodását! Köszönöm, elnök úr. (Teleki László tapsol.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem