DR. JÓZSA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon örülök, hogy kibújt a szög a zsákból. Csak egy kis számszaki pontosítás, kedves Répássy államtitkár úr: ha 65 milliárdról 90 milliárdra nőtt a finanszírozás, az nem egyharmad, hanem 50 százalékos növekedés. Tudom, hogy ön jogász, de ha pontosak akarunk lenni…
Ha hozzáteszem, ami viszont tényleg egyharmad, hogy a felsőoktatás finanszírozását kerek 180 milliárdról önök lecsökkentették 120 milliárdra, és még ezen belül is szakmai problémákat talál az Állami Számvevőszék, az talán nem véletlen. Önök tehát a finanszírozást azért jelentősen átformálták.
Vagy szintén szól az Állami Számvevőszék az intézmények költségvetését követő gazdálkodásáról, hogy rendszeresen adósságállományok halmozódnak fel. Például a kórházak esetében évről évre az év végi adósságállomány 100 milliárd forint fölött van. Ez azt mutatja, hogy az egészségügy durván alulfinanszírozott. Ezt, mondjuk, mutatja az önök költségvetési politikája, 300 milliárd forintot vontak ki az egészségügy finanszírozásából, és ez meg is látszik rajta. De ugyanígy az önkormányzati finanszírozásnál is látszik, hogy a szociális szférából szintén olyan egyharmadnyi finanszírozást kivontak. Tehát jó az az egyharmad, amit államtitkár úr mond, csak mínuszban: egyharmaddal csökkent a felsőoktatás, és amiket még elmondtam.
Amit zárolásként említettem, és feltettem a kérdést, hogy nem eredményezett-e alulfinanszírozást a bíróságoknál, arra megnyugtató választ kaptam: 50 százalékkal nőtt a finanszírozásuk. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem