DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Nyitrai Zsoltnak mondanám, hogy az összeesküvés-elméletekről majd később kiderül, hogy az volt-e vagy nem. A kormányzatot terheli az a felelősség, hogy az ő jóslatai önmegvalósító jóslatokká fognak válni. Kérem, hogy ezt vésse jól az eszébe.
Dehogyis szól ez az előterjesztés arról, hogy itt valami átlátható lesz, korrekt lesz a szolgáltatás meg elérhető lesz a szolgáltatás! E nélkül az előterjesztés nélkül nem az? Nincs ma szolgáltatás, és önök nem vívták meg a rezsiharcot, és nincsenek benne sikereik? Szerintünk sincsenek, de akkor legalább önmaga is belátta ezt a kérdést. Dehogyis arról szól! Ez arról szól, hogy három előterjesztés egymás után, amit még az általános vitában egymás után tettek, ma legalább elosztották két napra, hátha valaki nem veszi észre, hogy három előterjesztés ugyanarról szól nagyjában-egészében.
Lesz egy omnipotens uralkodója a magyar állami szektornak, ami egyébként nagyjában-egészében a magyar gazdaság teljes spektrumát lefedheti, ebből önök egyet kivesznek, ez pedig éppen most a közműszolgáltatás. Egyébként a Magyar Fejlesztési Bank meg ingatlanfejlesztéssel meg ingatlanhasznosítással, mindennel fog már foglalkozni egy másik javaslatuk szerint, ami ezzel a javaslattal összefügg.
Tehát ez egyáltalán nem arról szól. Ez arról szól, hogy ami most van, azt betoljuk egy ember alá. A kérdés az, hogy mi ezzel a cél: az, hogy működjön, vagy az, hogy ez az egy ember összeomoljon alatta? Én ezért mondom azt, hogy ha van egy ilyen vitájuk, akkor azt otthon oldják meg, nem kell ezért törvényt alkotni. És még egyszer mondom, arra válaszoljanak, hogy miből fogják kifizetni, az összes magyar közműszolgáltató cég - főleg az önkormányzati tulajdonúak - maguk miatt, a maguk által kivetett adók miatt fölvett ezermilliárd forintot miből fogják kifizetni. Erre nem hallottam választ. Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem