TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt előterjesztő Képviselő Úr! A szerencsejáték szervezéséről szóló törvény módosítása, ahogy képviselő úr is elmondta, bevezetheti az online kaszinójáték fogalmát, és meghatározza az online kaszinójáték-szervezés részletes törvényi szintű szabályait.
A bevezetni tervezett módosítás a hatályos szabályok szerint a távszerencsejáték egyik játéktípusaként ismert online kaszinójátékot a távszerencsejáték körén kívül önálló játékfajtaként szabályozza. A törvényjavaslat alapján a távszerencsejáték fogalmába kizárólag az online sportfogadás tartozna, míg az online kaszinójáték körébe az online kaszinójáték mellett az online kártyajáték-játékosok egymás elleni és játékos szoftver elleni verziója is bekerülne. A módosítás az online kaszinójáték koncessziós jogát a hagyományos játékkaszinó koncessziós joggal rendelkező szervezők részére a törvény erejénél fogva biztosítja, egyúttal kimondja, hogy a tevékenység tényleges végzéséhez az állami adóhatóság engedélye is szükséges.
A módosítás alapján az online kaszinójáték a távszerencsejátékhoz hasonlóan a pénzmosásellenes rendelkezések hatálya alá tartozna. Így a szervezőknek ellenőrizni kell a játékosoknak a játékra való regisztráció során megadott adatai valódiságát, elsősorban a személyiadat- és a lakcímnyilvántartó hatóság, a KEKKH adatbázisából való elektronikus adatlekérdezés útján. A szervező a hagyományos játékkaszinó és az online kaszinójáték játékosainak azonosításához szükséges adatokat a javaslat alapján egységes adatbázisban kezelheti. A javaslat tárgya az online szerencsejáték-szervezés, amely a 98/38/EK műszaki notifikációs irányelv alkalmazásában az információs társadalom szolgáltatásai körébe tartozik. Ennek következtében a javaslattal kapcsolatban a műszaki notifikációs kötelezettség vizsgálata folyamatban van. Ha a javaslatot az Európai Bizottsághoz műszaki notifikációs eljárás keretében be kell jelenteni, akkor a javaslat elfogadására és a zárószavazására csak a legalább három hónapos várakozási időszak leteltét követően kerülhet sor.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány a törvényjavaslat tárgyalásával egyetért, azt a parlamentnek megfontolásra javasolja. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem