SZILÁGYI GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Érdekes dolgokat megtudtunk: megszűnt az uzsora vidéken, önök meg akarták szüntetni a játékgépeket. Nem akarták megszüntetni a játékgépeket, át akarták alakítani a rendszert, csak amint mondtam, egyetlenegy szereplő lehetett volna, aki a szerverhátteret megteremti, ezen összeveszett az önök két erős fideszes embere, és éppen ezért megszüntették az egész piacot. Hát ne mondjanak már ilyet! Azt mondja, hogy valóság volt? Tudja, mi a valóság? Az a valóság, hogy aki ebből nagyon sok pénzt keres, annak a felesége kiírja a Facebookra, hogy az egy lúzer, aki nem tud a barátnőjének, mondjuk, Valentin-napra gyémánt ékszert vásárolni. (Közbeszólás: Szégyen!) Ez a valóság és ez a szégyen!
És mi lesz a következő lépés? Az lesz a következő lépés, hogy most ingyen odaadjuk nekik az online kaszinót, odaadjuk nekik a sportfogadást - a következő lépésben odaadjuk a lottót is? Hát miért ne? Hát akkor már odaadhatjuk azt is! Legközelebb behozzák, és oda fogjuk adni a lottószervezést is ezeknek az embereknek? (Dr. Schiffer András: Persze!)
Egy dolgot ne felejtsenek el! Ez nem egy közbeszerzési eljárás, ahol a mostani haver majd nyer, aztán, ha véletlenül összeveszek vele, akkor meg majd nem fog nyerni! (Dr. Schiffer András: Éljen és virágozzék Andy Vajna!) Ez nem egy közbeszerzési eljárás. Itt most olyan törvényeket hoznak, ahol ez a haver akkor is majd monopolhelyzetben lesz, és akkor is kiváltságos helyzetben lesz, ha véletlenül önökkel összeveszik. Nem tudom, volt-e már rá példa. (Dr. Schiffer András: Volt már!) Volt egy olyan példa szerintem, ami nagyon jól idehozható, amikor a bizonyos barát utána kiállt és csúnyákat mondott önökre (Dr. Schiffer András: Vissza is csinálták a törvényt!), meg arra, aki vezeti önöket, és akkor utána már mindjárt nem volt barát. Mi lesz, ha egyszer majd ezek a barátok is kiállnak, és csúnyákat mondanak? Akkor már nem egy közbeszerzési eljárás ez a törvény, ez annál sokkal komolyabb és fontosabb! Önök megpróbálják most kizárni a 100 százalékban állami tulajdonú vállalatot, tehát magát az államot próbálják meg kizárni erről a piacról. Erről szól most ez jelen pillanatban, ezt azért gondolják végig!
Kérem éppen ezért, fontolják meg, hogy elfogadják-e a módosító javaslatainkat, amely módosító javaslatok garantálják azt, hogy az állam továbbra is ennek a piacnak a részese, sőt ez az állami cég felügyeli (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) és kontrollálja ezt a piacot a továbbiakban is. (Taps az ellenzék soraiban.)
(14.00)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem