PÓCS JÁNOS

Teljes szövegű keresés

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Gúr képviselő úr kiment, pedig szerettem volna tiszteletem és főhajtásomat jelenteni… (Gúr Nándor jegyzői helyén, a pulpituson ül. - Közbeszólások az ellenzék soraiból: Itt van! A pulpituson van!) Tisztelettel köszöntöm.
Szeretnék gratulálni ehhez a 15 perchez, azt hiszem, nagyon megszenvedett ezzel a képviselő úr. Ha nagyapám hallaná, akkor azt mondaná, hogy olyan, mint a párttitkárok: nem az a lényeg, hogy mit mond, hanem az, hogy meddig mondja.
Képviselő Úr! Annyi ellentmondás van, ha visszahallgatná önmagát! Ötmillió ember nyomorúságáról beszél, és azt nem veszi észre, hogy addig, amíg próbálják a figyelmet öt kaszinó felé terelni, a legkisebb településen öt olyan kocsma volt, ami tönkretette a családokat? Tessék azoknak az édesanyáknak a szemébe nézni, akik a minimálbért, a napszámot egy kistelepülésen bevitték a kocsmába, és ott hagyták a félkarúban, amit ön annyira sajnál, hogy megszüntették a kistelepülésen! Egy településen öt ilyen kocsma volt, öt ilyen kocsma!
Bocsánat! Beszél ön a földtörvényről, bár nem tudom, hogyan jön ide. Lajtos Istvánt sajnálja, a saját barátját, akinek napi egymillió forint földalapú támogatása volt? (Bánki Erik és Tállai András: Húú!) Képviselőtársaim! Nézzenek az emberek szemébe! Bocsánat! De teljesen olyan most ez a parlament, mint ha az űrben lennénk, és semmi közük nincs a hétköznapi valósághoz, a vidékhez.
Képviselő Urak! Lehet arról beszélni, hogy a trafik kinek jó vagy kinek nem, de egy dolog biztos: tessenek végigmenni az utcán, alig látnak dohányzó embert. A trafiknál a trafiktulajdonosok veszítenek, mert biztos, hogy veszítenek nagyon sokan, de nyertünk, amikor végigmegyünk az utcán, és alig látunk dohányzó embert; és amikor nincsenek a kistelepülésen olyan pénzrabló automaták, amelyek elvették az emberek bérét, fizetését. Hány család vált el? Az uzsora azóta szűnt meg, amióta ez a tevékenység megszűnt a kistelepüléseken, mert uzsorából finanszírozták - és önök arról beszélnek, hogy például ez a két intézkedés nem az emberek érdekét védi?
Gúr képviselő úr, csak egy mondat erejéig! (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) Vörös (sic!) miniszter úrtól megkérdezte-e, hogy a színesfémbiznisz annak idején…

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem