KARA ÁKOS

Teljes szövegű keresés

KARA ÁKOS
KARA ÁKOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azzal szemben, ami a baloldali ellenzéktől hangzott el itt az előbb, elmondom röviden, hogy miről szól és miért jó általában szerintem Magyarországon, ha elfogadjuk ezt a törvényjavaslatot.
Ez a javaslat azt célozza, hogy nőjön az ingyenesen fogható tévéadások száma. Jelenleg nyolc ingyenesen fogható adás érhető el a kábeltelevíziós előfizetéssel nem rendelkező állampolgárok számára, míg a szomszédos országokban - ezt az általános vita során kevés hozzászólóval, de viszonylag részletesen ki tudtuk beszélni - több ilyen csatorna létezik, akár 12-13 is van.
Azt mondtam az általános vita során, és megismétlem, hogy Magyarországon egy káros szerződési gyakorlat akadályozza a bővülést, tehát azt, hogy az emberek ingyenesen fogható tévéadásainak a száma nőjön. Ez a mostani gyakorlat ugyanis jogos bevételeitől fosztja meg azokat a fizetős műsorcsomagokban szereplő tévécsatornákat, amelyek egyidejűleg ingyenesen is szeretnék sugározni a műsoraikat. Jelen törvénymódosítás ezt a káros szerződéses gyakorlatot tiltja meg a jövőre nézve. Célunk az, hogy az elkövetkezendő években két-három új ingyenes csatorna jelenjen meg az ingyenesen fogható adások között.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ha szabad, akkor az érzelemmentesség jegyében egyébbel, a Kádár-rendszerrel való párhuzammal, meg hogy mi legyen, mi szerepeljen, milyen műsorok legyenek a közszolgálati tévében, ezzel a résszel nem foglalkoznék semmiképpen, ez a törvény nem arról szól, sem arról, hogy a Kádár-rendszert értékelje, sem arról nem szól, hogy a közszolgálati tévében milyen adások legyenek.
Ezzel szemben szeretnék arra emlékeztetni, hogy az általános vita során a baloldali ellenzék részéről egyfajta inzultus érte a közszolgálati média nézőit, a közszolgálati csatorna fogyasztóit. Szerintem a baloldali ellenzéknek ezzel kell tudni elszámolnia. Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem