KIS MIKLÓS ZSOLT,

Teljes szövegű keresés

KIS MIKLÓS ZSOLT,
KIS MIKLÓS ZSOLT, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A Darányi Ignác-terv Új Magyarország vidékfejlesztési program keretében támogatott LEADER helyi akciócsoportok a saját tervezési területekre megalkotott helyi vidékfejlesztési stratégiák mentén valósíthatták meg a térségi fejlesztéseiket. Ez saját hatáskörben történő pályázati kiírásokat jelentett, melynek utolsó támogatási köre 2013-ban kezdődött meg.
A legutóbbi támogatási kiírás során a helyi vidékfejlesztési stratégiák LEADER fejezetének végrehajtása kapcsán beérkezett pályázatok közül 98 darabnak, a LEADER térségek közötti és nemzetközi együttműködések esetében pedig 948 darabnak a jóváhagyása történt meg 2014-ben, ez pedig összesen több mint 12 milliárd forint támogatást jelent. Az külön kiemelendő, és azt gondolom, ez a legfontosabb, hogy ezek mindegyike rendelkezik támogatási határozattal, vagyis a fejlesztéseik megvalósítására lehetőségük van.
Mint ahogy azt képviselő úr is nagyon jól tudja, a vidékfejlesztési pályázatok utófinanszírozású konstrukcióban kerülnek kiírásra. Az ügyfeleknek a projektmegvalósítás időszaka alatt több kifizetési kérelmet is lehetőségük van benyújtani a kifizető ügynökséghez. Ezek, valamint a számlák ellenőrzése után történik meg a lefedett támogatási összegek folyósítása az ügyfelek számára.
(16.20)
Kérésére nyilván most nem fogok hátramutogatni és a szocialisták kormányzása alatti LEADER-ügyekre utalni, nyilván az időkeretem sem lenne elegendő. Éppen ezért csak arra próbálok utalni, hogy a legfrissebb pénzügyi adatok alapján a LEADER által is érintett negyedik tengelyen a források kötelezettségvállalása a száz százalékot elérte, és a kifizetések is közel vannak a 80 százalékhoz a hátralévő hat hónappal szemben.
Megnyugtatom, hogy a kormány semmilyen mulasztást ezáltal nem vétett, és hazánk nem fog százmillióktól elesni, az ügyfelek pedig teljes egészében fel tudják használni a rendelkezésre álló keretet. Amennyiben egyedi ügyben pedig képviselő úr hozzánk fordul (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), akkor természetesen szívesen állok rendelkezésére. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem