DR. SZÉL BERNADETT

Teljes szövegű keresés

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Az LMP az elmúlt hónapokban hívta fel a figyelmet arra, hogy például a KLIK-nél is egy teljesen jogellenes gyakorlat zajlik: valódi munkahelyek megszüntetése árán teremtenek közmunkahelyeket, és azon a bizonyos bizottsági ülésen, amikor Balog úr is ott volt, akkor ezt egy fideszes képviselő is megerősítette, és Balog úr azt közölte a bizottság nyilvánossága előtt, hogy ki fogja vizsgálni ezt az esetet.
Írásbeli kérdésben tájékozódtam arról, hogy pontosan hogyan zajlott a vizsgálat, és mi lett az eredménye. Nagyjából azt a választ szűrtem le az önök válaszából, amit pont az államtitkár úr küldött nekem, hogy a KLIK-nél minden rendben van, és mindezt önök abból állapították meg, hogy szimplán megkérdezték a KLIK-től, hogy mennyi közmunkás és mennyi közalkalmazott dolgozott, dolgozik náluk.
A helyzet az, tisztelt államtitkár úr, hogy itt nem lehet azzal takarózni, hogy önök betartják a törvényeket. Egyrészt önmagában a létszámadatok nem bizonyító erejűek egy ilyen vizsgálat során, én keveslem azt a vizsgálatot, amit önök letettek az asztalra. A másik pedig az, hogy azt gondolom, minden józanul gondolkodó embernek látnia kell azt, hogy kevés a törvényt betartani, sem közalkalmazott, sem más munkaviszonyban lévő ember helyett nem szabad közmunkást felvenni, hiszen ilyen módon azokat az embereket küldik önök rosszabb viszonyok közé, akik tisztes bérekért kellene hogy dolgozzanak az országban.
Az ombudsman már több évvel ezelőtt is jogellenes átszervezésekre hívta fel a figyelmet, és elmondta azt is, hogy alapvető jogállami elvekbe ütközik az, ami ebben az országban zajlik. Azóta a helyzet csak rosszabbodott.
Tisztelt Államtitkár Úr! Én azt gondolom, hogy önök nem asszisztálhatnak ahhoz, hogy a kormány a szőnyeg alá söpörje ezt a problémát. Az LMP a jogsegélyszolgálatában az ország egész területéről és folyamatosan kap leveleket, amelyek ezt a helyzetet igazolják. Én azt szeretném öntől megkérdezni, és várom az őszinte válaszát, hogy hajlandóak-e ezzel a kérdéssel foglalkozni, vagy asszisztálnak tovább a dolgozó magyar emberek kisemmizéséhez. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem