SZILÁGYI GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Azért örülök annak, hogy Semjén miniszterelnök-helyettes úr felállt és beszélt - ezt javasolnám önöknek is -, hiszen amikor párbeszédet folytatunk, akkor tudunk bizonyos dolgokat kitárgyalni ebben az ügyben.
Az egyik az, hogy respekt a Dunaszerdahellyel kapcsolatosan elmondott dolgaira, a másik pedig az, hogy arról, amit most ön elmondott, nekem egyre jobban az a meggyőződésem, hogy bizonyos emberek, valakik itt megvezetik az egész kormányt is ezzel a törvénnyel. Mert a céllal egyetértünk mi is, tehát a cél ez lenne, amit ön mond, hogy biztonságosan, normálisan lehessen bent szurkolni családbarát stadionokban, és minden egyéb, ezzel egyetértünk - csak ez nem erről szól. Az a baj, hogy ez törvényjavaslat, ami előttünk fekszik, nem erről szól.
Hallom itt ezeket a mondatokat nagyon sokuktól, hogy biztonságosan lenni a stadionban, jaj, miket kiabálnak, jaj, a görögtüzek, jaj ez, jaj az, és ezért nem mennek ki a becsületes szurkolók egy-egy mérkőzésre. Hát most csak egy kérdést teszek fel önöknek: melyik lehet kockázatosabb mérkőzés, egy Mezőkövesd-Puskás Akadémia meccs vagy egy Újpest-Fradi? Ugye, valószínűleg a Mezőkövesd-Puskás Akadémia meccsen sokkal kisebb az esélye, hogy rigmusokat halljanak, hogy görögtüzek gyúljanak vagy bármi egyéb, mint az Újpest-Fradinál. Akkor árulják el nekem, hogy az egyik mérkőzésen, a Mezőkövesd-Paks mérkőzésen miért van alig ezer ember, amikor mehetnének a családok nyugodtan szurkolni, és miért van egy Újpest-Fradin folyamatosan telt ház. És ha megnézik a lelátói képeket, akkor nagyon sok kisgyerek és nagyon sok nő van.
(14.50)
Azért, amit Mirkóczki képviselőtársam az előbb elmondott: mert hangulat van, mert jól érzik magukat, mert szeretik ezt a mai magyar labdarúgást is. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Tehát sokkal jobb megnézni egy magyar focimeccset nekem, mint egy bármilyen magas színvonalú angolt.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem