VOLNER JÁNOS

Teljes szövegű keresés

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Hadd hívjam fel egy újabb szempontra a figyelmet. Ez nem más, mint egy új adónem bevezetésekor, illetve egy adónem kiszélesítésekor az adórendszer kiszámíthatósága.
A kormány, amikor 2010-ben hatalomra jutott, azt ígérte, hogy nagyon rövid időn belül le fog zárulni az adórendszer átalakítása, ezzel szemben az elmúlt négy év semmi egyébről nem szólt, mint hogy azzal tette a kormány kiszámíthatatlanná, a cégek számára kockázatossá a magyar üzleti környezetet, hogy újabb és újabb adók bevezetésére, a meglévő adók átalakítására került sor. Nyilvánvaló, hogy ebben a helyzetben egy cég számára Magyarország kockázatos üzleti környezetet jelent, hiszen nemcsak egy szektort érintettek ezek az átalakítások, hanem folyamatosan jó néhány szektorban az állam ilyen módon torzította a kialakult viszonyokat, torzította a versenyfolyamatokat. Most egy újabb szektorra kerül ismét a sor.
És csak emlékeztetni szeretnék arra a négy évvel ezelőtti kudarcra, azzal együtt is, hogy támogatja a Jobbik a reklámadót, amit az akkori átalakításokkal okozott a kormány - akkor ugyanis mi történt? Megadóztatták a tévétársaságokat, nagyon hasonló módon, mint most, és négy kereskedelmi tévétársaság, úgy, ahogy én itt, a plenáris ülésen el is mondtam, kitette a székhelyét Magyarországról Csehországba, onnan kezdett el szolgáltatni, onnan kezdett el embereket foglalkoztatni. Oda fizetett adót, azért, mert a magyar üzleti környezet versenyképtelen volt a külföldiekkel szemben. És tartok tőle, hogy ezzel az átgondolatlan adóátalakítással ismét ugyanez fog történni.
Én 2010-ben elmondtam pontosan előre, hogy mi lesz ennek a következménye, most is látható, hogy a médiapiacon Magyarország versenyhátrányba fog kerülni.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem