DR. SIMICSKÓ ISTVÁN,

Teljes szövegű keresés

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN,
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagyon fontos kérdés, amelyet feltett, hiszen valóban, mi egy sportbarát kormány vagyunk, és arra törekedtünk az elmúlt időszakban is, hogy minél több hazai rendezésű világversenynek adhassunk otthont. Csak néhányat hadd említsek meg, bizonyára emlékszik ön is és a jelenlévők is ezekre. Sikeresen rendeztük meg tavaly a vívó-világbajnokságot, karate-Európa-bajnok-ságot, műkorcsolya-Európa-bajnokságot, számos olyan sporteseményt, amelyre sok-sok külföldi érkezett; birkózó-világbajnokságot, jégkorong-vb-t, s a többi, s a többi, hosszú a sor. Szeretnénk ezt továbbvinni, szeretnénk minél több hazai rendezésű világversenynek otthont adni, pont azért, hogy a hazai szurkolók is láthassák, a magyar sportolók mire képesek, hiszen mi, magyarok a sportban nagyon sok tehetséget halmoztunk fel, és nagyon sikeresek vagyunk, a sportban nagyhatalomnak számítunk.
A magyar kormány szeretné a sport, a sportolás feltételeit is biztosítani, ehhez szükségünk van létesítményekre is. Győrben, a női kézilabda fellegvárában régi igény, hogy legyen egy olyan sportaréna, ahol nemzetközi mérkőzéseket tudunk majd lebonyolítani, és ne kelljen, mondjuk, egy BL-győztes győri csapatnak Veszprémben vagy Budapesten játszani a mérkőzéseit. Úgyhogy a kormány meghozta az ehhez szükséges döntést, és örülök annak, hogy az önkormányzat is partner ebben a folyamatban. Fontos, hogy minél több helyen építsünk sportcsarnokot, tornacsarnokot, tanuszodát, tornatermeket, pont azért, hogy a sportolás feltételeit lehetővé tegyük a gyermekeink számára.
Hogy mit profitálhat ebből Győr városa? Azt hiszem, önmagában az, hogy Győr városa gazdagodik egy ilyen létesítménnyel, egy korszerű sportarénával, ez természetesen mindenképpen előnyt jelent Győrnek, előnyt jelent a győri fiataloknak, gyermekeknek, hiszen kulturáltabb körülmények között tudnak sportolni. Előnyt jelent a győri szurkolóknak, hiszen hazai pályán szurkolhatnak a kedvenc csapatuknak, és természetesen ezen keresztül valamennyi magyar szurkolónak egy olyan többletet jelent (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ami hasznot fog hozni.
Nem beszélve arról, ami a legfontosabb, hogy ezen az Európa-bajnokságon, ezen a létesítményen keresztül is több magyar gyermek (Az elnök ismét csenget.) kezdi majd el a kézilabdázást, és többen sportolnak majd Magyarországon.
Köszönöm szépen a kérdést. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem