EGYED ZSOLT,

Teljes szövegű keresés

EGYED ZSOLT,
EGYED ZSOLT, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A Jobbik Magyarországért Mozgalom elkötelezett a határon túli magyarok sorsa mellett, és úgy gondolom, hogy ez a híd, a Hernádon megépülő híd mindenképpen egy kis részt hozzáad ahhoz, hogy azok a magyar családok, akik a XX. század tragikus törénelme folyamán gyakorlatilag lehet, hogy pár kilométerre élnek egymástól, de el lettek szakítva, nem tudtak kapcsolatot tartani, ezek ismét közelebb kerüljenek egymáshoz. Hörcsik képviselőtársam elmondta, hogy a híd az európai uniós összetartozás szimbóluma. Én annyit hozzá szeretnék ehhez tenni, hogy viszont ez a híd legyen inkább a magyarság összetartozásának a szimbóluma, mert sajnálatos módon, mint ahogy utaltam itt a XX. századi magyar történelemre, Magyarország talán az egyetlen ország a világon, amelyik saját magával határos, idézőjelben, és ennek az orvoslása iránt még csak szót sem emelt az elmúlt 25 évben igazából senki.
Én úgy gondolom, és itt most nemcsak Abaújvár és Kenyhec kérdésében, hanem ha végigmegyünk a határvonalon, én mint északkelet-magyarországi képviselő, számtalan helyet tudnék mondani, ahol nem folyó választja el az egymástól egy-két kilométerre levő településeket, hanem lehet, hogy egy egy-két kilométeres nagyon rossz minőségű út, de az, hogy ha meg akarja valaki látogatni a rokonait, és a 2 kilométeres távolságot egy 30-40 kilométeres kerülővel tudja megtenni, az úgy gondolom, hogy a XXI. században kicsit szégyen a mi számunkra is és főleg szégyen a szlovák kormány számára is, hogy ezek a problémák nem kerültek orvoslásra.
Ha jól tudom, államtitkár úrnak is van kötődése Gömörhöz, ott is lehetne számtalan ilyen települést mondani, ahol ez a probléma orvoslásra vár. Én és az egész frakció nevében mondom, hogy mi ennek a hídnak a megépítését, létrejöttét támogatjuk, és minden olyan törvényjavaslatot támogatunk, ami a magyarság megmaradását, az anyaországba való minél könnyebben történő eljutását elősegíti. Biztatnám a kormányt és a kormány képviselőjét arra, hogy nagyon sok más helyen is tegyék meg ezt, mert higgyék el, hogy az igény megvan rá, hogy könnyebb legyen a közlekedés a magyarlakta területek között. Így nem szeretném tovább csépelni a szót, a Jobbik támogatni fogja a javaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem