DR. FÓNAGY JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Először is köszönöm a parlamenti pártoknak az előterjesztés támogatását.
Egy konkrétumra engedjenek meg egy választ, már csak azért is, mert az LMP tisztelt képviselője is felemlítette. Az első közbeszerzés lezajlott, érvénytelen volt, mert egy jelentős összeggel túlmentek a terveken. Az újabb kiírása papíron van, ez azt jelenti, hogy a híd megvalósításának megkezdése, a tervezés, tehát minden, ami hozzátartozik, az az elkövetkezendő szűk időszak feladata, tehát nagyon konkrét.
Ha megengedik, én az előterjesztésnél és a hídnál maradok. Annyi megjegyzést engedjenek meg, hogy az infrastruktúra-fejlesztésnél általában, de az ilyen, országok közötti projekteknél pedig különösen a pénz mellett következetességre és esetenként türelemre is szükség van. Emlékeztetném képviselőtársaimat, hogy bizony évtizedekig kellett várni a Mária Valéria hídra. Volt szerencsém, sorsom úgy hozta, hogy én adhattam át a két ország közösségének a hidat. Évtizedekig beszéltünk róla, és várni kellett például, hogy az északi határokon maradjak, az Ipoly meglévő hídjaira, nem vitatva azt, hogy továbbiak kellenek, és nagyon bízom abban, hogy ez a most tárgyalt híd már nem türelem, hanem valóban a technikai megvalósítás kérdése.
Még egyszer köszönöm a támogatást, és nagyon remélem, hogy még ebben a ciklusban lesz módunk a meghívókat is kiküldeni a híd átadására. Köszönöm szépen. (Taps.)
(20.40)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem