DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt azért ön sem tagadhatja le ezekkel a könyvekkel kapcsolatban, hogy jóval olcsóbbak, mint a korábbiak, hiszen itt azért egy kísérleti tankönyvért 350-400 forintot kell kifizetni. Ön is jól tudja, hogy a diákok 60 százaléka most már ingyen kapta meg a tankönyveit, ez egy óriási könnyebbség. A szülők pénztárcájából ez félmilliárd forinttal kevesebbet vesz ki, míg az állam is kevesebbet költ egymilliárd forinttal ezekre a tankönyvekre.
A kísérleti tankönyveknek a kísérleti jellegéről: gyerekeket tanítunk és nem tankönyveket. A kísérlet arra vonatkozik, pontosabban a megújulás arra vonatkozik, hogy ennek a tankönyvnek a szerzője nemcsak az az ember, aki fel van tüntetve a tankönyv borítóján, hanem az összes több száz tanár, akivel szerződést kötöttünk és fizetéskiegészítést adunk nekik azért, hogy egy munkanaplót vezetnek és visszajelzik, hogy hol kell ezeken a tankönyveken még javítani.
Mi Finnországból vettük ezt a modellt, ahol minden tanár egyúttal kutató-fejlesztő munkát is végez. Ezek a tanárok, akik önként jelentkeztek ebbe - hiszen itt az az arány, akik kísérleti tankönyvet használnak, az is egy önkéntes arány, semmifajta előírás ezzel kapcsolatban nem volt -, ők maguk társszerzőivé válnak ennek a tankönyvfejlesztésnek, így szerintem Közép-Európában az egyik legszínvonalasabb tankönyvkínálattal Magyarország fog rendelkezni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem