LUKÁCS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

LUKÁCS ZOLTÁN
LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Magyar Szocialista Párt frakciója úgy ítéli meg, hogy Korózs Lajos úr interpellációjakor nem a hatályos házszabály szerint járt el a Ház, ezért azt indítványozom, hogy kapja meg a szót Korózs Lajos, és hadd mondja el az interpellációját.
Ezt arra alapozom, hogy a házszabály 123. § alapján 10-12 másodperc után elvették tőle a szót, és utána kérdezték meg az államtitkár urat, hogy kíván-e válaszolni az interpellációra (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.); tíz másodperc után nem ítélhető meg, hogy egy háromperces interpelláció második percében a témára tér-e a képviselő vagy nem. Ebből adódóan, ha tíz másodperc után elvették tőle a szót, akkor egyrészt nem ítélhető meg, hogy ezt az interpellációt ő a szabályok alapján elmondja-e, másfelől pedig az államtitkár úr nagy valószínűséggel, mivel tíz másodperc után elvették a szót a képviselőtől, nem tudta eldönteni, hogy ő arra az interpellációra tud-e vagy akar-e válaszolni. (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget. - Balla Mihály: Vond már meg tőle a szót! - Lázár János: Szakértőket az MSZP-be!)
Ezért azt kérjük, hogy Korózs Lajos úrnak adják meg az interpellációra a szót. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban. - Novák Előd: Harminc éve volt, hogy…)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem