GYÖNGYÖSI MÁRTON

Teljes szövegű keresés

GYÖNGYÖSI MÁRTON
GYÖNGYÖSI MÁRTON (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Első körben hadd reagáljak Szelényi Zsuzsanna felvetéseire. Felettébb mulatságos az, amikor ön arról beszél, hogy a Jobbikot és a Fideszt megvásárolta Oroszország. Ön, aki egy olyan pártnak a színeiben került be ebbe a parlamentbe, amely több mint egymilliárd forint támogatást kapott - Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványára célzok - az Amerikai Egyesült Államokból, a Center for American Progresstől, ki tudja, milyen feladatoknak a végrehajtására. (Közbekiáltások a Jobbik padsoraiból: Így van! Így van! - Taps.)
Tisztelt Képviselő Asszony! Arra is szeretném felhívni a figyelmét, hogy Európától nem az távolodik el, aki gázszerződéseket köt Oroszországgal. Ezzel a fajta logikával, amelyet ön itt felvonultatott, azt lehet mondani, hogy Németország, igen, Németország messze eltávolodott Európától akkor, amikor a saját érdekeit és energetikai szempontjait figyelembe véve megépítette az Északi Áramlatot, amely Oroszországból közvetlenül Németországba szállítja a gázt. Kérem, hogy ezt is vegye figyelembe. Ugyanezzel a logikával Németország is igen messze eltávolodott Európától, és szeretném ezeket a felvetéseket visszautasítani.
Az, amit Aradszki András képviselőtársam felvetett, hogy miért nem éppen időszerű ennek a határozati javaslatnak a felvetése és az eseti bizottság megalakulása, szeretném a figyelmét felhívni arra, hogy nem a szerződés megkötését szeretnénk felügyelni, hanem a szerződés végrehajtásának a felügyeletét szeretnénk ezzel az eseti bizottsággal létrehozni és megvalósítani.
Szél Bernadettnek pedig szeretném arra felhívni a figyelmét, hogy az indoklás nyilvánvalóan mindig a határozatot benyújtó képviselők véleményét tükrözi, tehát ilyen értelemben tekinthet arra úgy, mint egy politikai nyilatkozatra. De önöknek nem erről kell dönteni, hanem magának az eseti bizottságnak az összehívásáról és a Déli Áramlat megépítésének a felügyeletére létrehozott eseti bizottságnak a létrehozásáról. Úgyhogy, ha jól értettem, ezt önök tudják támogatni; az indoklást (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeretét leteltét.) itt szóban kiegészítették, hogy milyen indoklással tudnák elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem