SCHMUCK ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Örvendetes, amikor ön azt mondta, hogy készek az egyeztetésre az internetadó kapcsán, de sajnálatos az, hogy akkor fejezik ki ezt a készségüket, amikor létrejött egy olyan tüntetés, mint a tegnap esti. Az LMP sajnálatos módon nem ért egyet azzal, hogy egy szűk csoport a végén megzavarta a demonstrációt, de önöknek is le kell vonni a tanulságot a tegnapi demonstrációból.
Az LMP azt gondolja, hogy az internetadó bevezetése nagyon széles rétegeket sújt az országban, nagyon sokan vannak vidéken és Budapesten is szegény családok, akiknek a gyerekei másképpen nem jutnak információhoz. A mai világunkban globális információk, európai uniós információk nélkül nem lehetnek olyan felkészültek a mostani fiatalok, hogy valóban kezelni tudják ezt a problémát. Egyetlenegy megoldás létezhet: ha a kormány visszavonja az internetadóra vonatkozó elképzelését.
A másik téma, amiről ön szólt, hogy a NAV az elmúlt években már sokat tett az áfacsalások feltérképezésére. Mi azt gondoljuk, hogy ami most történt és hat személynek a kitiltása az Egyesült Államokból, az nem más, mint a jéghegy csúcsa. Korrupció áll mögötte, és mi azt kérdezzük újra meg újra, milyen lépéseket tesz a kormány annak érdekében, hogy ne csak keveset, de a korrupció széles körét feltérképezze a kormány, és megtegye a szükséges lépéseket. Ezért kérjük minden képviselőtársunkat, hogy támogassák az LMP-nek azt a kezdeményezését, hogy álljon fel a NAV-vizsgálóbizottság. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)
(13.20)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem