ROGÁN ANTAL

Teljes szövegű keresés

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen miniszter úrnak a konkrét tájékoztatást. Azt gondolom, hogy szükség volt erre a tisztelt Ház előtt, mert be kell bizonyítani és be is kell mutatni, hogy minden olyan elhangzó vád ügyében, amely mögé bármilyen konkrétumot oda tudnak tenni, a magyar hatóságok lefolytatják a szükséges vizsgálatokat.
Arra szeretném kérni a tisztelt miniszter urat, hogy ha ezt a jogszabályok lehetővé teszik, akkor a minisztérium vagy az illetékes hatóságok hozzák nyilvánosságra azoknak a cégeknek a nevét, amelyek érintettnek bizonyultak, akik egyébként az adócsalásokat elkövették, és akik ellen most pillanatnyilag az eljárások zajlanak. Tudom, hogy ez még nem ítélet, hanem mindössze egy megállapított tény a hatóságok részéről, de azt gondolom, hogy a jelenleg zajló vizsgálatok és viták ezt egyaránt indokolttá teszik.
Tisztelt Képviselőtársaim! A másik oldalról pedig azt gondolom, hogy bárkit, aki úgy vádaskodik, hogy azt konkrétumok hiányában teszi, azt arra szeretném kérni, hogy ha bármi olyan tény van a birtokában, aminek az alapján akár egyes emberekkel szemben vádat meg tud fogalmazni, akkor azt hozza nyilvánosságra vagy juttassa el a megfelelő hatóságokhoz. A hatóságok több vizsgálatot is folytatnak, és azt gondolom, hogy van módjuk arra, hogy ezekben az ügyekben konkrét és határozott lépéseket is tegyenek.
Ami pedig a másik témát illeti, tisztelt miniszter úr, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a mai napon a távközlési adó adatforgalomra való kiterjesztésével kapcsolatban benyújtja azt a módosító indítványt, amely 700 forintos havi felső limitet szab meg a távközlési adónál, hasonlóan a beszédcélú beszélgetéseknél már két éve létező adóhoz.
Arra szeretnénk kérni a kormányt, hogy a miniszter úr szavainak megfelelően ezt a módosító indítványt támogassa, a jelen lévő képviselőtársaimat pedig minden frakcióból arra szeretném kérni, hogy járjanak el úgy, ahogy azt az amerikai ügyvivő megtette a tegnap este folyamán, és ők is ítéljék el a vandalizmust és az erőszakot. Mert a vandalizmus és az erőszak sehová nem vezet, tisztelt képviselőtársaim. Önök elveszítettek három választást. Három választás után nem az a módja a dolgok rendezésének, hogy vandálok lesznek, és erőszakosan cselekszenek. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van! - Dr. Bárándy Gergely: Akik kint voltak az utcán, azok nem veszítettek választást! - Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem