LÁZÁR JÁNOS,

Teljes szövegű keresés

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Nagyon fontos az a bizalom, amit a kérdésben szóba hozott, képviselőtársam. Én például húsz év után most nyertem el, a helyi Fidesz-csoporttal közösen a választók bizalmát Makó városában, amit húsz évig szocialista polgármester vezetett, és most a fideszes jelölt elnyerte a választók bizalmát, és a választókörzetem 19 településéből 18-ban Fidesz által támogatott faluban induló polgármesterek, fideszes polgármesterjelöltek nyerték el a bizalmat. (Dr. Bárándy Gergely: Nem úgy Szegeden!) Tehát valóban fontos, hogy ne csak a szavazat kelljen, hanem a tett is szükségeltetik az életminőség javítására.
Kicsit zavarosak lehetnek az MSZP-frakcióban a viszonyok - biztos szétesőben van ez a frakció -, mert Kunhalmi Ágnes képviselőtársam néhány héttel ezelőtt engem azért kért számon, hogy miért a vidéket támogatom, és miért nem Budapestet. Most ön azért kér számon, hogy miért nem támogatom a vidéket. Jó lenne egyeztetniük, ha engem kérdeznek, hogy egyfélét próbáljanak kérdezni tőlem, már így vidék-főváros vonatkozásában. Egyikőjük számon kéri a fővárost, másik a vidék ügyét. (Folyamatos közbeszólások az MSZP soraiból. - Dr. Bárándy Gergely: Egy miniszter csak megért két témát is.)
Élelmiszeráfa-ügyben hadd hívjam fel a figyelmét, hogy hogyan alakult ki ez az élelmiszeráfa. Ki fogadta el 2004-2006-ban, illetve 2008-ban, három alkalommal a 27 százalékos áfát? Kinek az ötlete volt ez? Melyik politikai párt… (Dr. Schiffer András: Utána visszacsinálták!) Valóban, Schiffer képviselőtársam, 2005-ben volt áfacsökkentés, és 2006-ban visszaemelték. Valóban volt ilyen. 2004-2006-2008-ban, a Magyar Szocialista Párt fénykorában, virágkorában - szerencsére ezen már túl van az ország, és túlélte szerencsére -, akkor találták ki a 27 százalékos áfát. (Dr. Bárándy Gergely: Soha nem volt 27 százalék!) Hol volt ön, kedves képviselőtársam, abban az időszakban? Miért nem állította ezt meg az MSZP-ben?
Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket arról, hogy 1200 milliárd forint áll rendelkezésre a következő hét évben vidékfejlesztésre, ami alapvetően az agráriumban, a képviselő úr által számon kért munkahelyteremtési céllal fog megvalósulni. (Taps a kormánypártok soraiban. - Lukács Zoltán: Hú, mekkora lopás lesz megint!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem