DR. BÁRÁNDY GERGELY

Teljes szövegű keresés

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Biztosan emlékszik, közel félszáz rendőr rohanta le az Ökotárs Alapítvány székházát néhány hete. A civilek kommandósok által való lerohanásáról már kérdeztem önt, sajnos semmilyen értékelhető választ nem kaptam. Ezért az országos rendőrfőkapitányhoz fordultam, ő ugyanis a jogszabály rendelkezései szerint köteles érdemben válaszolni, nem hablatyolhat úgy, ahogy egy államtitkár egyébként szokott. A főkapitány válasza a véleménye mellett két konkrétumot tartalmazott, két fontos konkrétumot. Egyrészt a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője határozott erről az intézkedésről, másrészt az intézkedés az adófizetőknek, csak ha a kiérkező rendőrök aznapi fizetését veszem alapul, semmi mást, akkor 1 millió 249 ezer forintjába került. (Dr. Rétvári Bence: Egyébként is kaptak volna fizetést aznap.)
Szeretném emlékeztetni államtitkár urat, mielőtt fölteszem a kérdéseket, hogy az azonnali kérdés egy olyan műfaj, amikor önnek arra a kérdésre kell válaszolnia, amit a képviselő kérdez. És mivel ez nem mindig szokott sikerülni, ezért most erre emlékeztetem. Amire választ szeretnék tehát kapni, hogy miért kellett az adófizetők pénzéből 1 millió 249 ezer forintot költeni egy egyszerű házkutatásra. Nem gondolja-e, hogy ebből legalább 1 millió forintot érdemesebb lett volna azoknak a bűncselekményeknek a felderítésére szánni, amelyek évek óta nem tudnak véget érni, ahelyett, hogy civilek megfélemlítésére szánt erődemonstrációt tartanak ebből? Nem gondolja-e, államtitkár úr, hogy a Belügyminisztériumnak vizsgálatot kéne elrendelnie azzal a rendőri vezetővel szemben, aki erről a példátlan intézkedésről döntött?
És most szeretném kiemelni, hogy miről nem szeretnék választ hallani, amiről nem érdekel az ön véleménye, hogy mit gondol a Gyurcsány-korszak idején a rendőrség tevékenységéről, hogy mi ennek az egésznek a jogszabályi háttere. Arról sem szeretném a válaszát hallani, hogy mi a véleménye a büntetőeljárásról úgymint egészről. Hiszen én erre a konkrét intézkedésre kérdeztem rá. Nagyon szépen köszönöm, államtitkár úr.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem