DR. FÓNAGY JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kormány 2013-ban a nemzeti vagyon gyarapítása és az energiafüggőség csökkentése érdekében valóban meghozta a hazai bányászat jövőbeni fejlesztésével kapcsolatos egyes feladatokról szóló határozatát.
A döntés alapvető célja a bányászat jogi környezetének felülvizsgálata, a bányavállalkozókat segítő intézkedések meghatározása, továbbá a vájárképzés és egyéb más bányászati szakmák képzésének újraindítása volt. Kérem, hogy ennél a kormánydöntésnél szíveskedjen figyelembe venni, hogy 25 éve az önök részéről is kacaj kísért mindenkit, aki a hazai bányászat sorsát emlegette és viselte a sorsát.
Ennek megfelelően átfogó javaslatot dolgoztunk ki a bányatörvény módosítására, amelyet az Országgyűlés elé terjesztettünk, és remélem, hogy az önök támogatásával még az idén elfogadjuk.
A további jogszabály-módosításokat is előkészítettük, elsősorban, hogy a bányászatba befektetni kívánó vagy azzal foglalkozó vállalkozásokat segítettük. A bányászattal kapcsolatos jogi környezet felülvizsgálata tehát megkezdődött és folyamatban van.
A hazai bányavállalkozók érdekeit kívánja szolgálni a jelenleg készülő energetikai ásványvagyon-hasznosítási és készletgazdálkodási cselekvési terv. Ennek a cselekvési tervnek az elkészítését a nemzeti energiastratégia írja elő az energetikailag hasznosítható hazai ásványvagyon kutatásának és a készletgazdálkodás feltételeinek biztosítása, valamint - és ez nagyon fontos - a hazai szénbányászati kultúra fenntartása érdekében. Továbbra is célunk a hazai ásványvagyon biztosítása, az ezzel kapcsolatos intézkedések fokozatos, a környezet, a gazdaság (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) és a piac által biztosított lehetőségek figyelembevételével. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem