VOLNER JÁNOS

Teljes szövegű keresés

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Amikor a Fidesz 2010-ben kétharmados választási győzelmet aratott, azzal került előtérbe, hogy meghirdette az egymillió új munkahely programját, és hozzátették a választási programban azt is, hogy az egymillió új munkahelyet a vállalkozások fogják Magyarországon megteremteni. Erre a csodára várunk immár négy és fél éve, ugyanis csoda lett volna, ha ilyen megszorító gazdaságpolitika mellett a vállalkozások elkezdenek munkahelyet teremteni Magyarországon.
Ehhez képest annak voltunk a tanúi, hogy a magyar vállalkozások egyre inkább elsorvadnak, a túladóztatott gazdaságban elképesztő méreteket ölt a feketegazdaság, egyre nagyobb az elkerülés aránya az adózásban, egyre nagyobbak az adók maguk, európai uniós és világrekordot jelent például a kimagasló 27 százalékos áfakulcs Magyarországon. Nem kis részben ennek köszönhetően a magyar versenyszférában sajnos foglalkoztatásbővülés gyakorlatilag nem jött létre az elmúlt időszakban, ami igen, az elhanyagolható mértékű, még annál is kisebb, mint ahogy a gazdaság maga bővül. Egyébként az ÁSZ erről szóló jelentése is rámutatott, hogy jelentősen elmarad a foglalkoztatás bővülése.
Érdekes azt is megnézni, hogy a kormány hogyan kozmetikázza az egyre drágább és egyre több közmunkással a foglalkoztatási adatokat. Április folyamán, még közvetlenül a választások hónapjában volt 211 ezer közmunkása Magyarországnak. Nagyon jól néztek ki a foglalkoztatási adatok, mármint legalábbis a korábbi néhány hónaphoz képest. Májusban azonban már lecsökkent ez a 211 ezer közmunkás 98 ezer főre, 113 ezer ember megszűnt közmunkás lenni egyik hónapról a másikra. Persze vége volt a választásoknak, valamit tenni kellett, elküldték ezeket az embereket, hogy ne kelljen nekik fizetni.
Azt láthatjuk azonban, hogy Magyarországon sajnos nincs elegendő számú munkahely. Jelenleg 600 ezer magyar ember külföldön kénytelen dolgozni, mert önök olyan gazdaságpolitikát folytatnak szocialista elődeikkel együtt, hogy nem képesek az emberek maguknak munkát találni Magyarországon, nem képesek biztosítani a megélhetésüket.
(Schmuck Erzsébetet a jegyzői székben
Hiszékeny Dezső váltja fel.)
Különösen súlyos helyzetben vannak a fiatalok, negyede munkanélküli a fiatal korosztálynak. Az 55 évnél idősebbeknél pedig úgy néz ki a foglalkoztatottság alakulása, hogy 10 emberből mindössze 4-nek van munkahelye, és ez a nyugdíjkorhatár alatti, de 55 évnél idősebb emberekre vonatkozik. Hát miről beszélnek önök, amikor azt állítják, hogy jól áll az ország, hogy a gazdaság dübörög? Ez messze nincs így! Az emberek mindennapos tapasztalata, a tények, az elmenekült 600 ezer magyar (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) bizonyítványt állított ki önökről. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem