L. SIMON LÁSZLÓ,

Teljes szövegű keresés

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Köszönöm szépen Rogán Antal képviselőtársam felszólalását. Valóban nagy gond van a Házban, ha a szocialisták örömünnepet ülnek ahelyett, hogy a saját házuk táján a megtisztulás és a valósággal való szembenézés jegyében rendet tennének. (Gőgös Zoltán: Ezt te mondod, aki az összes haverjának pénzt adott?)
Tisztelt Képviselőtársaim! Ma reggel a sajtó nem azzal volt tele, hogy egy időközi választáson milyen eredményt értek el, hanem azzal, hogy vádat emelhetnek Hiszékeny Dezső ellen. Talán ezzel kellene foglalkozni. Az elmúlt napokban a sajtó azzal volt tele, ahogy azt hallottuk Rogán képviselőtársamtól, hogy Simon Gábor bizonytalan forrásból nagyon sok pénzt fizetett be a magyar adóhatóságnak. Tessenek végre rendet tenni a saját házuk táján! Tessenek végre azzal szembenézni, hogy az önök politikusai korrupt tevékenységének köszönhetően nem tudják azt a választópolgárok, hogy honnan volt több százmillió forintja Simon Gábornak bécsi bankszámlán, nem tudják azt, hogy végül miből, milyen forrásból fizetett be az adóhatóságnak több mint 100 millió forintot. Ezzel kellene, képviselőtársaim, foglalkozni, el kéne számolni a rendezetlen, bűnös, korrupt ügyeikkel a magyar társadalommal (Gőgös Zoltán: Ezt te mondod?), és majd utána, majd utána beszéljünk arról, hogy végül kit is és miért is támogat a magyar közvélemény, a magyar társadalom.
Tisztelt Képviselőtársaim! Méltatlannak tartom azt, hogy Tóbiás képviselőtársam a devizahitelesek ügyében ezt előadta napirend előtti felszólalásában, amit megengedett magának.
Tisztelt Képviselőtársaim! Önök az előző 8 évben, 2002 és 2010 között adósrabszolgaságba taszították a magyar társadalmat, az egész országot, a magyar vállalkozásokat és magyar magánembereket. (Nagy zaj. - Lukács Zoltán: Orvost!) Önök taszították devizahiteles adósrabszolgaságba ezt a társadalmat. Semmit nem tettek ellene az elmúlt években. Az elmúlt négy évben a második Orbán-kormány volt az, amelyik hatékonyan fellépett a devizahitelesek megsegítése érdekében. (Bangóné Borbély Ildikó: Kósa Lajos hol van?) Önök vonakodva, vonakodva szavaztak meg néhány javaslatunkat, csak azért, hogy a hitelességnek egyáltalán a látszatát valamilyen módon fenntartsák.
Valójában a mi kormányunk volt az, amelyik számos eszközzel segítette meg a devizahiteleseket, és a mi kormányunk az, amelyik egyébként ezt a hibás banki megoldást ki kívánja vezetni a hitelezési gyakorlatból. (Felzúdulás az MSZP soraiban.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Rogán frakcióvezető úr pedig a lényegről beszélt. (Kósa Lajos az ülésterembe lép. - Közbeszólások az MSZP-frakcióból: Megjött Kósa Lajos! - Bravó felkiáltások és szórványos taps ugyanott. - Az elnök csenget.)
(14.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem