TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Ön valóban interpellált már ez ügyben szeptember 24-én, ez évben, hogy hol tart az ügy. Lényegében szó szerint elmondta azt az azonnali kérdését, így ha megengedi, én is a szeptember 24-i válaszomat mondom el önnek. (Derültség az MSZP padsoraiban. - Dr. Rétvári Bence: Stílusos!)
Bizonyosan képviselő asszony előtt is ismert, hogy az KSE-vel szemben folytatott büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van. A büntetőeljárásról szóló törvény szerint pedig kizárólag annak adható felvilágosítás az eljárásról, aki annak lefolytatásához vagy eredményéhez fűződő jogi érdekét az ügyészség, illetve bíróság előtt igazolni tudja.
(16.20)
A konkrét kérdések ismerete nélkül azonban le kell szögeznem, hogy a nyomozó hatóság eljárásait, azok pontos szabályait a jogszabályok szigorú keretek közé zárják. Ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozati szerve is csak ezeknek megfelelően folytathat nyomozást. A nyomozás határidejével kapcsolatosan tájékoztatom, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény vonatkozó rendelkezései lehetőséget biztosítanak alapvetően a határidő hosszabbítására. Az eljárások még a törvényes határidőn belül vannak.
A fentiekre tekintettel a kérdésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az ügy minél teljesebb körű felderítése érdekében a jogszabályok biztosította keretek között a nyomozás jelenleg is folyamatban van, arról bővebb információt a nyomozás érdekeire való tekintettel, illetve a törvények tiltása alapján nem áll módomban közölni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem