Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Teljes szövegű keresés

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kontrát államtitkár úr elképesztő, a közbiztonság javulását vizionáló felszólalására kell reagálnom. Államtitkár úr, statisztikahamisítások ide vagy oda, egy dologra válaszoljon férfiasan, kérem: megemelték önök a szabálysértési értékhatárt vagy nem? Megemelték-e azt az értékhatárt, ami által nagyon sok korábbi bűncselekmény most már csak szabálysértéssé silányult? Ha megemelték, ez befolyásolja-e ön szerint a statisztikákat vagy sem?
Említette ugyanakkor az elítéltek teljes foglalkoztatását, ami támogatható cél lehet és lehetne. De van Magyarországon egy olyan, a közbiztonságot egyre súlyosabban érintő probléma, jelesül a menekültkérdés, aminek rendezésével kapcsolatban a költségvetésben nem találunk érdemi és minőségileg elegendő forrást. Látható, hogy 2013-as adat az utolsó, ami rendelkezésre áll. Több mint 20 ezer úgynevezett menekült érkezett Magyarországra. Mi jártunk a Bevándorlási Hivatal igazgató asszonyánál, aki elismerte, hogy ezen menekültek többsége heteken belül eltűnik a magyar hatóságok látóteréből. Jellemzően Nyugat-Európába szoktak gyalogszerrel távozni. De 10 ezernél több ember, köztük potenciális bűnözők, olyanok, akiket az iszlám országok törvénykezése is kivetett magából, jönnek át Magyarországon, adott esetben különböző betegségeket hurcolva, a többségük - még egyszer mondom - eltűnik.
Tehát ha a lakosság szubjektív biztonságérzetét kívánják növelni, nem kellene azon gondolkodni, hogy tízezer vagy annál is több lehetséges bűnelkövető ne grasszáljon nyugodtan Magyarországon? Adott esetben javíthatnának a határvédelmen, adott esetben a most részben vagy egészében nyitott és lakott területen belül elképesztő módon ott lévő táborokat zárttá tehetnék, ez is a lakosság által minden érintett területen követelt cél. És ha már itt tartunk, mennyiben tartja ön fenntarthatónak azt, hogy az idejövő menekültek, valódi menekültek és a közéjük keveredett bűnözők teljes tartási költségeit a magyar adófizetők állják?
A Jobbik módosító, javító javaslatai benne vannak, ott lesznek a költségvetés mellett. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeretét leteltét.) Önök bizonyíthatnak akkor, hogy képesek-e támogatni a józan belátáson alapuló javaslatainkat vagy sem. Várom az érdemi válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem