BOLDOG ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Hegedűs Lorántnénak szeretném mondani, hogy egy kicsit jobban bízzon az önkormányzati vezetőkben. Jómagam, aki húsz évig vezettem egy kisközséget, azt gondolom, hogy a feladatfinanszírozás óta és amióta az adósságot elvitték a településekről, sokkal jobb helyzetben vagyunk. (Hegedűs Lorántné közbeszól.) Az a helyzet, hogy ezt nyilván azok tudják, akik nap mint nap ebben benne vannak mint vezetők, és nyugodtan mondhatom, hogy látva a többi települést is, amelyek mondjuk, az én választókörzetemben vannak, ez minden településre elmondható. Sokkal kisebb a pluszforrás-igényük, mint előtte volt, megszabadultak a terheiktől, hiszen elvittük az adósságot, átvállaltuk, és a feladatfinanszírozás lefinanszírozza a feladataik nagy részét; ahol nem finanszírozza le, ott a kormány még mindig segített.
A helyzet a következő: az önkormányzati adó az pedig egy lehetőség, és én azt gondolom, hogy azok a települések, amelyek fejleszteni akarnak pluszban, azok fognak élni ezzel a lehetőséggel. Én magam például tudok olyan önkormányzati adó bevezetéséről, ami esetlegesen, mondjam azt, hogy olyan réteget érint, amelyik nyugodtan ki tudja ezt fizetni. Ezt most itt nem mondanám el önnek, mert minden önkormányzati vezető majd találja ki a saját településén, hogy hogyan kívánja fejleszteni a települését.
Tehát azt kérem öntől, hogy ne aggódjon a települési polgármesterek helyett, talán nekünk, fideszeseknek egy kicsit több települési polgármesterünk van, jómagamnak meg a településvezetésben talán kicsit több tapasztalatom ahhoz, hogy tudjam azt, hogy kibírják-e az önkormányzatok ezzel a költségvetéssel vagy sem. Azt gondolom, hogy eddig is kibírták és ezután is kibírják, jó a költségvetés nekik, jó a feladatfinanszírozás.
Egyetlen dologban értünk egyet, az pedig a kistelepülések polgármestereinek a fizetése kérdése, ebben egyetértünk, hogy ezen változtatni kéne. Mindaddig, amíg azt hallom, hogy nagyvárosban egy képviselőnek több a fizetése, mint egy kistelepülési polgármesternek, addig ezt igazságtalannak tartom. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem