APÁTI ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

APÁTI ISTVÁN
APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Nem gondolnám, hogy az uniós zászló kérdése a legfontosabb Magyarország számára. Bár ülnek szép számmal olyanok a teremben, akiknek mindegy, csak unió legyen; Európai Unió vagy Szovjetunió, az teljesen mindegy, de ők unióban érzik jól magukat. (Zaj, közbeszólások a kormánypártok és az MSZP soraiból.)
Ezzel szemben azt is meg kell állapítani, hogy a kormánypárti képviselők és a kormány tagjai között rengeteg a mesemondó, mert önök egy soha nem létezett mesevilágot vázolnak fel. Ha nem tudnánk azt, hogy melyik országról beszélnek, azt hihetnénk, hogy Svájcról vagy Kuvaitról van szó. Ezzel szemben mi a csupasz valóság? Az, amit itt Morvai Krisztina EP-képviselőnk elmondott, hogy a magyar emberek döntő többsége 80-100 ezer forint nettó fizetésen tengődik, ha egyáltalán van munkahelye.
(14.50)
Mesterségesen generálnak munkahelyeket a közmunkaprogram révén, ami gyakorlatilag nem valós és nem piaci alapú.
Egy szó sem igaz abból, amit itt Kontrát államtitkár úr elmondott a közbiztonság javítása kapcsán, mert elfeledkeznek önök, tisztelt hölgyeim és uraim, egy nagyon fontos tényről: megemelték a szabálysértési értékhatárt. Megemelték 20-ról 50 ezer forintra, innentől kezdve rengeteg olyan cselekmény, amely amúgy a bűncselekmény kategóriájába tartozott volna - akár vétségként vagy esetleg bűntettként, de inkább vétségként -, az gyakorlatilag szabálysértésnek minősül, és ilyen módon nagyszerűen lehet ezt a statisztikai számmisztikát művelni, hogy papíron javult a közbiztonság. Kérdezzék meg sok szabolcsi, szatmári vagy beregi kistelepülésen, főleg ott, ahol a legnagyobb hazai kisebbség már 50 százalék körüli vagy afölötti arányban fordul elő, hogy milyen az emberek szubjektív biztonságérzete, hogy áll a helyzet a vagyon elleni bűncselekményekkel.
Egyébként Kontrát úrnak felhívnám a figyelmét arra, hogy a betöréses lopás egy köznyelvi elnevezés, annak a szakszerű megnevezési formája a dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás. Már csak azért, hogy ha államtitkár, akkor próbáljon bizonyos jogi alapfogalmakat megfelelő pontossággal használni.
Ebből egy szó sem igaz, amit önök elmondtak. Lovas mezőőrséget kellene felállítani a vidéken, több rendőrre lenne szükség, jobban fizetett rendőrökre lenne szükség, és például egészségügyi fejlesztésekre lenne szükség. Orbán Viktor, az önök kedves vezetője több száz milliárdos kórházfejlesztésekről beszélt. Jöjjenek be a mátészalkai kórházba, merjék elmondani a mátészalkaiaknak ezeket a kórházfejlesztési teóriáikat akkor, amikor a laborba - tetszik tudni, ahol emberi vérrel és vizelettel bánnak - nem lehet bemenni, mert egy fertő az egész, és nem az ott dolgozók hibájából.
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem