MIRKÓCZKI ÁDÁM

Teljes szövegű keresés

MIRKÓCZKI ÁDÁM
MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Sajnos, az önkormányzati választások kampánya ismét arról szólt, hogy a Fidesz prominensei az ország döntő hányadán a közvetett vagy közvetlen zsarolásra építették a kampányt, nevezetesen arra, hogy ahol nem fideszes prominensek győznek, annak a településnek úgymond anyagilag vége, és nem kapnak megfelelő támogatásokat. Azonban ez nem volt elég egyes helyeken, mint például Füzesabonyban, ennél tovább is mentek, a kifejezett zsarolásig, ami már szerintem és mindenki más szerint Btk.-kategória. De sikerült elérni azt, hogy pártállástól függetlenül, politikai riválisokat, ellenfeleket eltüntessenek a palettáról.
Sok esetben a különböző térségek egyéni országgyűlési képviselői természetesen minderre rátettek egy lapáttal, és tovább fokozták a helyzetet. Pontosan tudjuk, és gondolom, egyetértünk abban, hogy mindezek mellett egyébként egy település fejlődése nem annak függvénye, hogy milyen pártállású épp az önkormányzat többségi összetétele vagy a polgármester, hanem inkább annak, hogy alkalmas-e arra a tisztségre, avagy sem. De mivel az emberek döntő hányada Magyarország-szerte egzisztenciálisan kiszolgáltatott, félt, megijedt, és, teszem hozzá, néhány következtetést le lehet vonni a már eltelt időszakból, hogy joggal ijedt meg. Aki önkormányzati hivatalban dolgozik, azért kiszolgáltatott, aki önkormányzat által fenntartott intézményben dolgozik, attól kiszolgáltatott vagy érezte úgy, hogy kiszolgáltatott, aki pedig egyszerű közmunkás, az azt a kis jövedelmét szeretné biztonságban tudni.
Mindezek fényében azt kérdezem öntől, és most nem elsősorban mint Magyarország miniszterelnökétől, hanem mint a Fidesz első emberétől, hogy ön szerint ez a stílus, ez a politika megengedhető-e. Ezt a stílust kívánják-e folytatni az elkövetkezendő négy és fél éves, közel ötéves önkormányzati ciklusban, avagy egyszer és mindenkorra ön is kimondja, hogy ez nem elfogadható. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem